Asiakastietojärjestelmämme uudistui

Uudistimme asiakastietojärjestelmäämme viikonlopun aikana, jotta voisimme palvella asiakkaitamme jatkossa mahdollisimman toimivasti. Uudistetun järjestelmän käyttö vaatii erityistä tarkkuutta palveluneuvojiltamme, mutta teemme parhaamme, jotta asiakkaamme saisivat muutoksesta huolimatta hyvää ja sujuvaa palvelua. Toivomme asiakkailtamme maltillista suhtautumista mahdollisiin viivästyksiin.

Viikonlopun aikana myös puhelinjärjestelmämme palveluntarjoaja on tehnyt päivityksiä, jotta palvelunumeroamme viime viikolla vaivanneet ongelmat saataisiin kuntoon.

Aurajoen siivoustempaukselle ympäristöpalkinto

Sukeltajaliitto ry on päättänyt palkita perinteisen Aurajoen siivoustempaus sukeltaen -tapahtuman Sukeltajaliiton ympäristöpalkinnolla.

Aurajoen siivoustempausta on järjestetty yli 25 vuoden ajan. Vapaaehtoiset sukeltajat Turun seudulta ovat sukeltaneet Turun päivänä romua ja roskaa Aurajoesta. Romut on toimitettu Topinojan jätekeskukseen, jossa ne on lajiteltu kierrätykseen.

Tänä vuonna tapahtuma pidettiin Turun päivänä 16.9. ja sen järjestivät Turun seudun sukeltajat, Aurajokisäätiö, DG-Diving Group, Itämerihaaste, Kahvila Paawo, Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH), Saaristomeren Suojelurahasto, Turun Seudun Hyötykuljetus ja Ursuk Oy.

 

Lue lisää.

Aurajokea siivotaan sukeltaen Turun päivänä 16.9.

Turun seudun sukeltajat siivoavat Aurajokea romusta ja roskista jälleen Turun päivänä, tulevana sunnuntaina.

Vapaaehtoiset sukeltajat siivoavat jokea romusta ja roskista Auransillan ja siltaa lähimmän ravintolalaivan väliseltä alueelta Turun päivänä 16.9. klo 12–14. Joesta nostetut romut ladotaan Kahvila Paawon viereen tuodulle jätelavalle, jonka äärellä kaupunkilaiset voivat käydä niitä ihmettelemässä. Romut toimitetaan Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) Topinojan jätekeskukseen, jossa ne lajitellaan kierrätykseen.

Aurajokea on siivottu sukeltaen yli 25 vuoden ajan. Vuosien saatossa joesta on nostettu valtava määrä kaikenlaista romua polkupyöristä puistonpenkkeihin, ostoskärryihin ja juomatölkkeihin. Tapahtumalla halutaan muistuttaa kaupunkilaisia siitä, ettei jokeen nakattu roska häviä, vaikka se katoaisikin syvyyksiin.

– Historian saatossa Aurajokea pidettiin pitkään avoviemärinä. Nykyään meidän tulisi jo tiedostaa, että osa jätteistä ja roskista kulkeutuu jokea pitkin Saaristomereen ja että muoviaikakausi on myös tuonut muovijätteen haitat ympäristölle, Aurajokisäätiön toiminnanjohtaja Sinikka Paulin muistuttaa.

Viime vuonna saaliiksi saatiin runsas roskamäärä.

– Haluamme näyttää ihmisille konkreettisesti, miten paljon roskaa joessamme on. Toiveena on, että ihmiset havahtuisivatja saalis alkaisi vähetä. Aina ei tarvitsisi lavallista romua tulla, tapahtuman puuhamiehenä toimiva Jouko Moisala pohtii.

Tapahtuman järjestävät Turun seudun sukeltajat, Aurajokisäätiö ja Lounais-Suomen Jätehuolto. Talkoissa ovat tänä vuonna mukana myös DG-Diving Group, Itämerihaaste, Kahvila Paawo, Saaristomeren Suojelurahasto sekä Turun Seudun Hyötykuljetus. Tapahtuma on osa Turun päivän ohjelmaa. Aurajoen sukellussiivoustalkoilla otetaan osaa myös kansainväliseen Coastal Cleanup Day -päivään, joka järjestetään vuosittain syyskuun kolmantena lauantaina.

Tapahtuman infopisteellä on mahdollista keskustella Aurajokeen, ympäristöön ja sukellukseen liittyvistä asioista. Tapahtuman puolivälissä klo 13 Saaristomeren Suojelurahasto julkistaa nuorille suunnatun Minun Saaristomereni-valokuvauskilpailun voittajan.

Järjestäjät toivottavat kaikki Aurajoen ystävät tervetulleiksi seuraamaan sukellusta ja katsomaan, mitä joesta tänä vuonna nousee.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton työnseisaus pe 2.2.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton (AKT) työnseisaus perjantaina 2.2. vaikuttaa jäteastian tyhjennyksiin myös Lounais-Suomen Jätehuollon alueella.

Kemiönsaaressa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisten saaristossa, Raisiossa ja Ruskon Vahdolla ei tyhjennetä jäteastioita työnseisauksen vuoksi 2.2. Koko viikon tyhjennykset pyritään suorittamaan ennen perjantaita.

Muissa kunnissa työnseisauksen vaikutuksista kannattaa kysyä suoraan omalta jätteenkuljettajalta.

Autotien varrella asuville omat jäteastiat Naantalissa ja Maskussa

Naantalissa ja Maskussa autotien varrella sijaitsevilla kiinteistöillä tulee ensi vuoden alussa olla oma jäteastia tai kimppa-astia esimerkiksi naapureiden kanssa. Saarikiinteistöjä varten perustetaan uudet aluekeräyspisteet.

Naantalissa ja Maskussa autotien varrella sijaitsevien kiinteistöjen tulee vuoden 2016 alussa liittyä kiinteistökohtaiseen keräykseen. Tämä tarkoittaa että kiinteistöllä tulee olla oma jäteastia tai kimppa-astia esimerkiksi naapureiden kanssa. Polttokelpoisen jätteen aluekeräyspisteitä ylläpidetään jatkossa ainoastaan niitä kiinteistöjä varten, jotka sijaitsevat saaressa vailla tieyhteyttä. Samalla pisteiden määrä vähenee ja niiden paikat on suunniteltu uudelleen. Aluekeräyspisteiden uudistus toteutetaan tammikuussa 2016, jonka jälkeen jäljelle jäävät pisteet ovat vain saarikiinteistöjen käytettävissä.

Muutos johtuu maaliskuun alussa voimaan tulleissa Turun seudun uusista jätehuoltomääräyksistä. Määräyksissä on määritelty alueet, joilla jätehuolto hoidetaan jatkossa kiinteistökohtaisena keräyksenä.

Kiinteistökohtaisen jätteenkeräyksen vaihtoehdot

Oma jäteastia joustaa

Oman jäteastian käyttö joustaa tarpeen mukaan ja tulee monessa tapauksessa aluekeräyspisteen käyttöä edullisemmaksi. Oma jäteastia tyhjennetään 2 viikon välein. Jos kompostoitte ruokajätteenne, voi astian tyhjennys olla 4 tai jopa 8 viikon välein. Kesäasuntojen jäteastiat on tyhjennettävä edellä mainittujen tyhjennysvälien mukaan vähintään touko-syyskuun välisen ajan. Ilmoita astian käyttöönotosta osoitteessa www.lsjh.fi (> asiointi ja sähkoinen asiointi) tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun, puh. 0200 47470 (arkisin 9–15, pvm/mpm) tai sähköpostilla asiakaspalvelu@lsjh.fi.

Astiakohtaiset jätemaksut saatte osoitteesta www.lsjh.fi (> hinnat ja astian-tyhjennyshinnat) tai asiakaspalvelusta. Esim. Naantalin saaristossa yleisimmän astiakoon eli 240 l astian tyhjennys maksaa 8,59 euroa/noutokerta, Maskussa 7,42 euroa/noutokerta (sis. alv 24 %).

Kimppa-astia usein edullisin

Yhteisen jäteastian eli niin kutsutun kimppa-astian käyttöä kannattaa harkita erityisesti silloin, kun jätettä tulee vähän tai jos omalle kiinteistölle ei voida ajaa raskaalla jäteautolla. Kimppa-astiaa voivat käyttää lähinaapurit tai tiehoitokunnan osakkaat. Taajamassa kimppa-astiaa käyttävien kiinteistöjen etäisyys voi olla enintään 1 km toisistaan, haja-asutusalueella 5 km. Kimppa-astian käyttö on useimmiten edullisin jätehuoltoratkaisu kiinteistölle. Kimppa-astiasta tehdään aina kirjallinen sopimus osakkaiden kesken ja palautetaan allekirjoitettuna Lounais-Suomen Jätehuollon asiakaspalveluun. Lomake on tulostettavissa osoitteesta www.lsjh.fi (> asiointi ja sähkoinen asiointi).

Saarikiinteistöillä aluekeräys jatkuu

Saarikiinteistöillä aluekeräyspisteiden käyttö jatkuu. Pisteiden paikat on suunniteltu uudelleen sen mukaan, missä niitä käyttävät kiinteistöt sijaitsevat. Saarissa sijaitsevien kiinteistöjen omistajia pyydämme ilmoittamaan mitä aluekeräyspistettä kiinteistöllä jatkossa käytetään. Autotien päässä olevat pisteet tullaan lukitsemaan ensi vuonna ja niiden käyttäjät saavat avaimen pisteeseen ilmoitusten perusteella.

Lisätietoja Lounais-Suomen Jätehuollon palvelunumerosta puh. 0200 47470 (arkisin 9-15, pvm/mpm) tai sähköpostilla asiakaspalvelu(at)lsjh.fi.

Avoimet työpaikat: 3 rekisteriavustajaa

Tule mukaan vahvistamaan rekisteritiimiämme. Haemme perusmaksuprojektiin

3 rekisteriavustajaa

Rekisteriavustajien pääasiallinen työ on rekisterityötä, mutta työhön kuuluu myös asiakaspalvelussa toimiminen ruuhka-aikoina.

Edellytyksenä työtehtävien onnistuneeseen suorittamiseen ovat hyvät atk-ja vuorovaikutustaidot. Työssä tarvitaan erityistä huolellisuutta ja tarkkuutta sekä valmiuksia hoitaa haastaviakin asiakaspalvelutilanteita. Kahdessa avoinna olevista työtehtävistä vaatimuksena on ruotsinkielen taito ja yhdessä talouden ja laskutuksen  perusasioiden tunteminen.

Työ alkaa helmikuun alussa tai sopimuksen mukaan. Työaikana noudatetaan liukuvaa toimistotyöaikaa. Rekisteriavustajan työ on 8 kk määräaikainen. Noudatamme AVAINTA TES:ta. Sijoittumispaikkana on ensisijaisesti Korvenmäen toimisto Salossa.

Lisätietoja tehtävästä antaa palveluesimies Sanna Rajala, puh. 044 7276 820, sanna.rajala@lsjh.fi

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi, ansioluettelo ja palkkatoiveesi 18.1.2017 klo 15.00 mennessä verkkosivujemme työnhakukanavan kautta.

Avoimet työpaikat: 6 jäteasemanhoitajaa

Haemme 6 jäteasemanhoitajaa (kolme vakituista työsuhdetta ja kolme 12 kuukauden määräaikaista työsuhdetta) jätteen vastaanottotehtäviin Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n toiminta-alueelle. Pääasiassa tehtävät jakautuvat seuraavasti: Salon seudulla 2 paikkaa ja Turun seudulla 4 paikkaa. Toimipisteet ovat: Topinoja Turku, Isosuo Raisio, Parainen, Korppoo, Houtskari ja Salon suunnalla, Auranmaan lajitteluasema Aura, Korvenmäki Salo, Kemiönsaari, Paimio ja Perniö.

Edellytämme, että hakija

 • pitää asiakaspalvelutyöstä
 • on oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • hallitsee perus atk-taidot ja ohjelmistot (Word ja Excel)
 • omaa tehtävään soveltuvan koulutuksen, esim. ympäristöalan koulutus katsotaan eduksi

Tehtäviin haetaan asiakaspalveluhenkisiä ja reippaita henkilöitä. Arvostamme kiinnostusta ympäristöasioihin ja jätehuoltoalaan. Hakijalla tulee olla oma auto jätteen vastaanottopisteiden etäisyyksien vuoksi. Ruotsin kielen taito katsotaan eduksi.

Tarjoamme mielenkiintoisia ja monipuolisia asiakaspalvelutöitä jätteenvastaanottopisteissämme, joihin kuuluu mm. lajitteluasemien vastaanottopalveluiden asiakaspalvelu, kuten

 • asiakkaiden avustaminen; opastus lajittelussa ja avustaminen kuormien purkamisessa
 • jätteiden vastaanotto, lajittelu ja esikäsittely
 • alueiden ylläpitoon liittyvät tehtävät

sekä vaakatoimistojen asiakaspalvelu, kuten

 • kuormien tarkastus ja kirjaaminen vaakajärjestelmään, asiakastilastointi
 • mahdollisen jätemaksun periminen (rahastus)

Työsuhdetiedot

 • Työaika: Työehdot ovat AVAINTA TES:n mukaisia. Työ on yleistyöajan mukaista päivä- ja iltatyötä, pääsääntöisesti ma–pe. Työ sisältää myös lauantaivuoroja niinä aikoina, kun jätteen vastaanottopisteet ovat lauantaisin auki, joten tehtävä edellyttää mahdollisuutta työskennellä kokoaikaisesti aukioloaikojemme puitteissa.
 • Työn kesto: kolme vakituista työsuhdetta ja kolme 12 kuukauden määräaikaista työsuhdetta.
 • Työ alkaa: Heti, kun sopivat hakijat on valittu. Työsuhteessa noudatetaan 4 kuukauden koeaikaa.
 • Palkkaus: AVAINTA TES:n ja sopimuksen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa arkisin klo 12–13 palveluesimies Petri Lehtinen puh. 020 728 2163 tai petri.lehtinen@lsjh.fi

Vapaamuotoinen hakemus, jonka liitteinä on ansioluettelo tai vastaava, tulee olla perillä 10.12.2015 mennessä osoitteella: petri.lehtinen@lsjh.fi

Avoimet työpaikat: LSJH hakee joukkoonsa reipasta rakentamisen moniosaajaa.

Päätehtävänä ovat LSJH:n infrastruktuuripalvelut, joihin kuuluvat mm. suunnitelmien- ja rakennuttamistöiden valvonta. Esimiehenä toimii rakennuttamispäällikkö.

Rekrytoitava henkilö tulee vastaamaan yhteistyössä rakennuttamispäällikön kanssa seuraavista asioista:

 • kaatopaikkojen pinta- ja pohjarakennuttaminen
 • rakennuksien-, lajitteluasemien-, teiden-, kenttien- sekä jätevesipumppaamoiden suunnitteleminen ja rakennuttaminen
 • määräysten sekä laatuvaatimusten varmistaminen.

Hakijalta edellytämme tehtävään soveltuvaa rakennusalan korkeakoulututkintoa. Työkokemus alalta katsotaan eduksi. Lisäksi arvostamme kykyä toimia itsenäisesti, hyviä ryhmätyö- ja kommunikaatiotaitoja, hyvää paineensietokykyä sekä motivoituneisuutta ja tulosorientoituneisuutta. Tehtävän palkkauksessa sovelletaan Avainta Ry:n työehtosopimusta.

Lisätietoja tehtävästä antaa LSJH:n rakennuttamispäällikkö ja Kiertomaa Oy:n toimitusjohtaja Patrik Jalonen, puh. 040 867 0133, patrik.jalonen(at)lsjh.fi.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi, ansioluettelosi ja palkkatoiveesi 26.1.2017 klo 15.00 mennessä verkkosivujemme työnhakukanavan kautta.

LSJH:n työnhakukanava

 

Avoin työpaikka: energiayhtiön projektipäällikkö/toimitusjohtaja

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n ja Salon Kaukolämpö Oy:n omistama uusi energiayhtiö hakee laajan kokemuksen omaavaa asiantuntijaa

projektipäällikön/toimitusjohtajan tehtävään

Projektipäällikön/toimitusjohtajan vastuulla ovat Salon Korvenmäen ekovoimalaitoksen rakennushanke ja uuden energiayhtiön käynnistämiseen liittyvät tehtävät. Tavoitteena on saada hanke valmiiksi vuoden 2020 aikana. Ekovoimalaitoksen tarkoituksena on käsitellä lounaisen Suomen asumisessa syntyvät polttokelpoiset jätteet turvallisesti ja energiatehokkaasti. Ekovoimalaitos tulee tuottamaan kaukolämpöä Salon kaupungille ja sähköä valtakunnan verkkoon.

Projektipäällikkö vastaa lisäksi muun muassa seuraavista asioista:

 • Yhtiön organisaation suunnittelu ja muodostaminen
 • Esimiestehtävät muiden yhtiöön palkattavien työntekijöiden osalta
 • Hankkeen esittely ja raportointi yhtiön hallitukselle ja omistajille

Tavoitteena on, että valittu henkilö nimitetään yhtiön toimitusjohtajaksi koeajan jälkeen.

Hakijalta edellytämme tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja projektinjohdon kokemusta vastaavista vaativista voimalalaitoshankkeista. Tehtävässä tarvitaan hyvää suomen- ja englanninkielen taitoa. Lisäksi arvostamme kykyä toimia itsenäisesti, hyviä ryhmätyö- ja kommunikaatiotaitoja, hyvää paineensietokykyä sekä motivoituneisuutta ja tulosorientoituneisuutta.

Tehtävän palkkauksessa sovelletaan Avainta Ry:n työehtosopimusta.

Lisätietoja tehtävästä antavat yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jukka Heikkilä, puh. 020 728 2101,  jukka.heikkila@lsjh.fi ja hallituksen jäsen Mika Mannervesi, puh. 02 778 5001, mika.mannervesi@salo.fi.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi, ansioluettelosi ja palkkatoiveesi viimeistään 7.1.2018 rekrytointikanavamme kautta.

Avoin työpaikka: jäteasemanhoitaja

Etsimme jätteen vastaanottoon

asiakaspalveluhenkistä jäteasemanhoitajaa

Jäteasemanhoitajan keskeisinä tehtävinä ovat vaakatoimisto- ja asiakaspalvelutyöt jätteen vastaanotossa jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla. Monipuolinen asiakaspalvelutyö sisältää sekä atk- että ulkotyöskentelyä. Lisäksi työhön kuuluu muun muassa huolto- ja ylläpitotehtäviä toimipaikoissa.

Edellytyksenä työtehtävien onnistuneeseen suorittamiseen ovat hyvät vuorovaikutustaidot, myönteinen ja reipas asenne asiakaspalvelussa, kyky itsenäiseen ja oma-aloitteiseen työskentelyyn sekä atk-taidot. Ajokortti on edellytyksenä työssä. Ympäristöalan koulutus, alan aikaisempi kokemus ja ruotsin kielen suullinen taito katsotaan eduksi.

Työn sijoittumispaikkana on ensisijaisesti Korvenmäen jätekeskus Salossa. Lisäksi työ sisältää asiakaspalveluvuoroja lajitteluasemillamme ja muissa jätekeskuksissamme aukioloaikojen mukaisesti.

Työ alkaa kesäkuun alussa tai sopimuksen mukaan. Työsuhteessa noudatetaan AVAINTA ry:n työehtosopimusta.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan tehtävän nopeasti kehittyvällä jätehuoltoalalla. Asiantunteva henkilökuntamme perehdyttää sinut tehtäviin.

Lisätietoja tehtävästä antaa ympäristöinsinööri Hanna Vienonen, p. 02 727 6856, hanna.vienonen@lsjh.fi

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi, ansioluettelosi ja palkkatoiveesi 15.5.2017 klo 16 mennessä verkkosivujemme työnhakukanavan kautta.