Jätteiden suurkuormat kulkevat MaterialPort-palvelun kautta

Topinojan, Korvenmäen, Isosuon ja Rauhalan jätekeskuksien ajoneuvovaakojen kautta suurkuormina vastaanotettavien jätekuormien vastaanotto ja punnitus tapahtuu MaterialPort-toiminnanohjausjärjestelmän kautta.

MaterialPort – Nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä jätteen vastaanottoon

LSJH:n vastaanottopalveluiden laskutusasiakkaana myös asiakas tai kuljetusliike voi käyttää MaterialPortia. MaterialPortin kautta voit:

  • rekisteröityä edustamansi yrityksen käyttäjäksi,
  • luoda sähköisiä siirtoasiakirjoja LSJH:lle saapuvista suurkuormista tai LSJH:lta lähtevistä suurkuormista,
  • seurata ilmoitetun kuorman kuljetukseen kuittaamista, punnitsemista ja valmiita painotietoja reaaliajassa,
  • hakea siirtoasiakirjoja ja tarvittaessa tulostaa tai tallentaa niitä ja
  • luoda raportteja jätemääristä.

MaterialPort toimii nettiselaimessa missä ja milloin tahansa. Sitä voi käyttää myös mobiilisti puhelimella, tabletilla tai ajoneuvopäätteellä.

Vanhat vaakakortit poistuivat käytöstä 1.3.2021.

MaterialPortin käytön aloittaminen

MaterialPortin itsenäinen käyttö nopeuttaa ja helpottaa asiointia jätekeskuksessa. Rekisteröityneenä yrityksen edustajana, siirtoasiakirjat ja painotiedot ovat aina tallessa ja saatavilla MaterialPortissa. MaterialPortin käytön aloittaminen edellyttää voimassa olevaa LSJH:n vastaanottopalveluiden laskutusasiakkuutta.

Pakkaavilla jäteautoilla polttokelpoista ja biojätettä kiinteistöltä keräävät kuljetusliikkeet aloittivat MaterialPortin itsenäisen käytön ja itsepalvelupunnitukset 1.3.2021.

Opastamme kaikkia toistuvasti jätettä LSJH:n vastaanottoon tuovia kuljetusliikkeitä MaterialPortin itsenäiseen käyttöön kuljetusliikkeen toivomassa aikataulussa. Myös satunnaisesti jätettä tuovat kuljetusliikkeet opastetaan MaterialPortin käyttöön heidän niin toivoessaan.

Jos haluat aloittaa MaterialPortin käytön tai kaipaat opastusta sen käyttöön, ota yhteyttä ympäristösuunnittelija Kaisa Pesoseen, kaisa.pesonen@lsjh.fi.

Itsenäisesti MaterialPortia käyttäville tarjoamme:

  • mahdollisuuden itsepalvelupunnituksiin (jätelajista riippuen)
  • esitäytettyjä siirtoasiakirjapohjia, jota nopeuttavat sähköisen siirtoasiakirjan luomista
  • kattavat ohjeet ja tarvittaessa käyttötukea

Vaakatoimistojemme henkilökunta auttaa ja opastaa aina tarvittaessa MaterialPortin käytössä.

Jos MaterialPort ei ole itsenäisessä käytössä

Jos et halua käyttää MaterialPortia itse, vastaanotossa vaakatoimistojen henkilökunta täyttää sähköisen siirtoasiakirjan puolestasi ja palvelupunnitsee kuorman. Varaathan tällöin tarpeeksi aikaa asiointiin ja tietojen antamiseen henkilökunnalle.

Huomioithan lisäksi, että mikäli tarvitset tulostetun siirtoasiakirjan painotietoineen, on se haettava punnitusten jälkeen vaakatoimistolta.

Satunnaisesti asioivan asiakkaankin on mahdollista rekisteröityä MaterialPortiin, jonne siirtoasiakirjat tallentuvat automaattisesti ja ovat sieltä löydettävissä milloin tahansa. Kysy tarvittaessa lisätietoa ympäristösuunnittelija Kaisa Pesoselta, kaisa.pesonen@lsjh.fi.