Haravointijätteen vastaanottopaikka vaihtuu Topinojalla

 Ilmakuva Topinojan lajitteluasemasta. Kuvaan on merkitty keltaisella haravointijätteen entinen ja uusi vastaanottopaikka sekä vihreällä risujen vastaanottopaikka
Haravointijätteen uusi vastaanottopaikka (avaa täysikokoisena klikkaamalla kuvaa).

Turun Topinojan jätekeskuksen lajitteluasemalla tulee muutoksia haravointijätteen vastaanottoon ensi viikon alusta lähtien. Haravointijätteen nykyinen vastaanottopaikka poistuu käytöstä ja maanantaista 8.3.2021 alkaen haravointijätteen vastaanottopaikka löytyy lajitteluasemalle vievän tien varresta, jonne ajetaan liikenneympyrän toisesta liittymästä. Risujen vastaanotto sijaitsee haravointijätteen vastaanoton vieressä. Vaikka haravointijätteen ja risujen vastaanottopaikat sijaitsevat vierekkäin, on tärkeää pitää haravointijäte ja risut kuormassa erillään ja lajitellaan ne asemilla omiin paikkoihinsa, sillä nämä jätteet hyödynnetään eri tavoin. Haravointijätteestä valmistetaan viherrakentamisessa käytettävää multaa, risuista ja oksista haketta.

Kotitalouksien haravointijätettä otetaan LSJH:n lajitteluasemilla vastaan maksutta vuoden ympäri. Maksuton vastaanotto koskee henkilö- ja pakettiautolla sekä henkilöauton peräkärryllä tuotuja kuormia. Maksuton vastaanotto ei koske omenoita, jotka kuuluvat biojätteeseen. Haravointijätteeksi lasketaan lehdet, havunneulaset, ruoho ja kävyt sekä kitketyt kasvit ja kaislat. Myös oksia ja risuja voi tuoda lajitteluasemille maksutta ympäri vuoden.