Ilmoita asuinkiinteistöllä tapahtuvasta biojätteen kompostoinnista täällä

Asuinkiinteistöillä tapahtuvasta biojätteen kompostoinnista on ilmoitettava viimeistään 31.12.2022 – ilmoittaminen onnistuu helposti netissä.

Jätelaki edellyttää, että asuinkiinteistöllä syntyvän keittiöbiojätteen kompostoinnista on ilmoitettava jätehuoltoviranomaiselle.

  • Omakotiasujat ilmoittavat omasta kompostoinnistaan.
  • Useamman asuinkiinteistön yhteiskompostoinnista, samoin kuin asuinyhtiön osakkaiden yhteisesti järjestämästä kompostoinnista, tehdään vain yksi ilmoitus järjestettyä kompostointia kohden.
  • Ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia asuinkiinteistöjä, joilla kompostoidaan keittiössä syntyvää biojätettä. Pelkän puutarhajätteen kompostoinnista ei tarvitse ilmoittaa.
  • Kompostointi-ilmoitus koskee niitä asukkaita, jotka jo kompostoivat biojätettä. Jos kompostoria ei ole vielä hankittu, niin ilmoitusta ei tarvitse tehdä. Jäteasetuksen mukaan biojätteen kompostoinnin aloittamisesta on ilmoitus tehtävä kahden kuukauden kuluessa aloittamisesta. Mitään kiirettä ilmoituksen tekoon ei siis ole niillä, jotka ovat aloittelemassa kompostointia vasta ensi vuonna tai sen jälkeen.

Kompostoinnista ilmoittaminen onnistuu helposti Lounais-Suomen Jätehuollon verkkosivuilta, osoitteesta https://raportointi.lsjh.fi/sahas.jsp löytyvässä sähköisessä asiointipalvelussa.

HUOM! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjätunnuksena toimii asiakasnumerosi ja salasanana on laskun numero. Jos et tiedä asiakasnumeroasi, niin kysy tunnuksia meiltä lsjh.fi -etusivulta löytyvästä chatista tai sähköpostitse asiakaspalvelu@lsjh.fi. Muista kertoa kysymyksessäsi nimi ja osoite.

Uudenkaupungin asukkaiden tulee huomioida myös se, että perusmaksulaskut eivät ole vielä lähteneet LSJH:lta, joten kompostointi-ilmoituksen tekemisessä kannattaa odottaa vielä muutama viikko!

Tieto kompostoinnista siirtyy LSJH:n kautta Lounais-Suomen alueen jätehuoltolautakunnan jätteenkuljetus- ja kompostirekisteriin.

Ilmoituksen voi tehdä myös lomakkeella, joka on toimitettava jätehuoltoviranomaiselle postitse.

➡️ Lisää tietoa kompostointia koskevasta ilmoittamisesta sekä tulostettava lomake löytyvät osoitteesta www.turku.fi/kompostointi.

➡️Lue koko tiedote täältä: www.turku.fi/jätehuoltolautakunta