Ilmoita asuinkiinteistöllä tapahtuvasta biojätteen kompostoinnista täällä

/// Päivitetty 8.2.2023///

Jätelaki edellyttää, että asuinkiinteistöllä syntyvän keittiöbiojätteen kompostoinnista on ilmoitettava jätehuoltoviranomaiselle. Ilmoittaminen onnistuu helposti netissä.

  • Omakotiasujat ilmoittavat omasta kompostoinnistaan.
  • Useamman asuinkiinteistön yhteiskompostoinnista, samoin kuin asuinyhtiön osakkaiden yhteisesti järjestämästä kompostoinnista, tehdään vain yksi ilmoitus järjestettyä kompostointia kohden.
  • Ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia asuinkiinteistöjä, joilla kompostoidaan keittiössä syntyvää biojätettä. Pelkän puutarhajätteen kompostoinnista ei tarvitse ilmoittaa.
  • Kompostointi-ilmoitus koskee asukkaita, jotka jo kompostoivat biojätettä. Kun kompostori on hankittu ja otettu käyttöön, tulee ilmoitus tehdä kahden kuukauden sisällä käyttöönotosta. Mitään kiirettä ilmoituksen tekoon ei siis ole heillä, jotka ovat vasta aloittelemassa kompostointia.

Kompostoinnista ilmoittaminen onnistuu helposti Lounais-Suomen Jätehuollon verkkosivuilta, osoitteesta https://raportointi.lsjh.fi/sahas.jsp löytyvässä sähköisessä asiointipalvelussa.

HUOM! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjätunnuksena toimii asiakasnumerosi ja salasanana on laskun numero. Jos et tiedä asiakasnumeroasi, kysy tunnuksia meiltä lsjh.fi -etusivulta löytyvästä chatista tai sähköpostitse asiakaspalvelu@lsjh.fi. Muista kertoa nimesi ja osoitteesi asiakasnumerokyselyn yhteydessä.

Tieto kompostoinnista siirtyy LSJH:n kautta Lounais-Suomen alueen jätehuoltolautakunnan jätteenkuljetus- ja kompostirekisteriin.

Ilmoituksen voi tehdä myös lomakkeella, joka toimitetaan jätehuoltoviranomaiselle postitse.

➡️ Lisää tietoa kompostointia koskevasta ilmoittamisesta sekä tulostettava lomake löytyvät osoitteesta www.turku.fi/kompostointi.

➡️Lue koko tiedote täältä: www.turku.fi/jätehuoltolautakunta