Isosuon jätekeskuksessa vietetään perjantaina Jätteiden yötä

Raision Isosuon jätekeskuksessa vietetään perjantaina 7.6. Jätteiden yötä. Koko perheen tapahtumassa on mahdollista tutustua jätekeskukseen ja alueen ajankohtaisiin jätehuoltoasioihin poistotekstiilistä vaarallisiin jätteisiin. Tarjolla on kasvishernekeittoa ja pannukakkua sekä oheisohjelmaa, kuten taikuriesityksiä, sirkkamaistajaiset ja lelunvaihtotori. Jätteiden yö pitää jätekeskuksen portit auki aina iltakymmeneen.

Jätteiden yötä vietetään Isosuon jätekeskuksessa pe 7.6. klo 17–22. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda jätehuollon kokonaisuutta lähemmäs asukasta. Jätekeskuksen toimintaan voi tutustua opastetuilla kierroksilla LSJH:n ympäristöneuvojan johdolla. Tapahtumassa kerrotaan vaarallisista jätteistä ja annetaan vinkkejä siitä, miten niitä voi korvata vaarattomilla aineilla esimerkiksi siivouksessa.

Paikalla on myös tekstiilijätteen Pop up -lajitteluhalli, jossa asukkaita neuvotaan poistotekstiilin lajittelussa ja kerrotaan tekstiilin kierrätysmahdollisuuksista. LSJH:n palveluneuvojan kanssa voi keskustella esimerkiksi oman jäteastian tyhjennyksistä ja tarpeen tullen muuttaa jäteastiansa tyhjennysväliä.

Taikuriesityksiä, jäteauto ja lelunvaihtotori

Tapahtumassa yleisöä viihdyttää juontaja Mikko Kartano, jonka juttuja voi kuunnella kasvishernekeittoa, pannukakkua ja sirkkoja nautiskellen. Perheen pienimmille ohjelmassa on muun muassa taikuriesityksiä, mahdollisuus tutustua jäteautoon sekä lelunvaihtotori.
– Torille voi tuoda lapselle tarpeettoman ehjän lelun ja vaihtaa sen johonkin kiinnostavampaan. Ajatuksena on, että aina ei tarvitse ostaa uutta. Jätteen syntyä voi ehkäistä tavaroita vaihtamalla. Mikäli torille jää leluja, ne lahjoitetaan Hope ry:lle, LSJH:n viestintäsuunnittelija ja Jätteiden yön tapahtumavastaava Janita Jalonen kertoo.

Lajitteluasema palvelee iltamyöhään

Jätteiden yössä voi piipahtaa pelkästään viihtymässä ja alueeseen tutustumassa. Pitkä aukioloaika kannattaa kuitenkin käyttää hyödyksi ja tuoda samalla lajitteluasemalle nurkissa pyörivät kotitalouksien jätteet.

Asemalle voi maksutta tuoda vaarallisia jätteitä (kerralla max. 50 kg tai litraa), rikkinäisiä sähkölaitteita, loisteputkia, led- ja energiansäästölamppuja, poistotekstiiliä, haravointijätettä, risuja ja oksia, kestopuuta (alle 1 m3), metallia, paperia, lasi-, kartonki- ja muovipakkauksia sekä vanteettomia renkaita. Asemalla otetaan hinnaston mukaan vastaan kaikenlaista rakennus- ja siivousjätettä, esimerkiksi huonekaluja, puujätettä, betoni- ja tiilijätettä sekä saniteettiposliinia.

Jätteiden yön ohjelmassa muun muassa:

  • opastetut jätekeskuskierrokset klo 18.15 ja 20.15
  • tietoa vaarallisista jätteistä ja poistotekstiileistä
  • lelunvaihtotori • kompostoriarvonta • sirkkamaistiaisia
  • mahdollisuus tutustua jäteautoon klo 17.00–19.00
  • tapahtuman juontaa ja yleisöä viihdyttää Mikko Kartano
  • taikuri Aaro Sorva esiintyy klo 17.30 ja 19.00
  • jätekeskuksen vieressä sijaitseva V-S Puutarhamulta Oy on avoinna koko tapahtuman ajan ja myy mm. puutarhamultaa, joka on valmistettu LSJH:lle tuodusta haravointijätteestä

Jätteiden yö on kunnallisten jätehuoltoyhtiöiden yhteinen tempaus. Saman viikon aikana järjestetään Jätteiden yö -tapahtumia ympäri Suomen.

Koko perheen Jätteiden yö Isosuon jätekeskuksessa (Isosuontie 137, Raisio) pe 7.6. klo 17–22. Paikoitus jätekeskuksen alueella, noin 150 metrin kävelymatkan päässä tapahtumapaikalta. Ajo-opastus.