Jätehuollon Huomiselle -lehti jaossa 17.3.

Lounais-Suomen Jätehuollon asiakaslehti Huomiselle jaetaan torstaina 17.3. Turun ja Salon seitsemäntoista kunnan kaikkiin koteihin. Lehdestä löydät jätehuollon ajankohtaiset uutiset ja kiertävien jätekeräyksien aikataulut.

Kevään lehdessä on tietoa muun muassa kierrätyspisteuudistuksesta ja lajitteluasemien jätevalikoiman monipuolistumisesta. Myös biojätteen keräys on tälle vuodelle uutta; kävimme Marjo ja Jouko Johanssonin kotona katsomassa, miten biojätteiden lajittelu heiltä luonnistuu. Myös ruuantähteiden vähentäminen on tärkeää. Sen tietävät salolaisen Meritalon koulun ja Salo svenska skolanin oppilaat, jotka voittivat Lounais-Suomen jätehuollon (LSJH) Tähteitä nolla -kilpailun. Oppilaat kertovat lehdessä ajatuksiaan siitä, miten helppoa ruokahävikin välttäminen koulun ruokalassa on. Paraisten saariston jätehuollon uudistus toteutui hyvin ja seuraavana vuorossa on Naantalin saaristo, josta lehdessä tarkempaa tietoa.

LSJH:n toimialueen 17 kuntaa valmistelevat parhaillaan yhteistä jätehuoltopolitiikkaa. Kerromme siitä, miten asukkaat voivat osallistua politiikkatyöhön ja ottaa kantaa verkkopalvelun kautta.

Tuttuun tapaan mukana ovat myös lajitteluohjeet, jotka löytyvät keskiaukeamalta. Aukeaman voi irrottaa julisteeksi vaikkapa keittiön kaapin oveen. Lehdessä on myös kiertävien jätekeräyksien aikatauluja.

Suomenkielinen lehti jaetaan julkisena tiedotteena kaikkiin koteihin ja ruotsinkielinen osoitteellisena jakeluna ruotsinkielisiin talouksiin. Kemiönsaaressa ja Paraisilla lehti tulee kotiin kielikoodin mukaan osoitteellisena. Lehti tavoittaa myös kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen alueen kesämökkiläiset. Lehtiä jaetaan kuntiin yhteensä noin 253 000 kappaletta. LSJH:n Huomiselle -lehti on yksi Varsinais-Suomen suurimpia asiakaslehtiä.

Huomiselle -lehden voit lukea myös tästä linkistä:

Huomiselle-lehti kevät 2016