Jätekeskukset ja lajitteluasemat siirtyvät kesäaikaan

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) jätekeskukset ja lajitteluasemat palvelevat 1. huhtikuuta alkaen laajennetuin aukioloajoin. LSJH:lla on lounaisessa Suomessa yhteensä 12 jätekeskusta ja lajitteluasemaa Utöstä Pöytyälle. Asemilla vastaanotetaan asukkaiden hyötyjätteitä, jotka jatkavat asemilta matkaansa uusiksi materiaaleiksi tai energiaksi.

LSJH:n jätekeskukset ja lajitteluasemat siirtyvät maanantaina 1. huhtikuuta laajennettuihin kesäaukioloaikoihin, jotka ovat voimassa aina lokakuun loppuun saakka.
– Jokainen asemamme on kesäaikaan auki joko kuukauden ensimmäisenä tai viimeisenä arkilauantaina normaaliaukioloaikojen lisäksi. Houtskarissa, Kemiönsaarella, Korppoossa ja Paimiossa myös arkiaukioloaikoihin tulee kesäajan myötä lisäyksiä, kertoo LSJH:n palvelusuunnittelija Marko Kokkonen.

Asukkaiden käytössä ovat lajitteluasemat LSJH:n neljässä jätekeskuksessa Turun Topinojalla, Raision Isosuolla, Paraisten Rauhalassa ja Salon Korvenmäessä. Tämän lisäksi asukkaita palvelevat Auranmaan lajitteluasema Tarvasjoella, Houtskarin lajitteluasema, Kemiönsaaren lajitteluasema Genbölessä, Korppoon lajitteluasema, Paimion lajitteluasema, Perniön lajitteluasema, Yläneen lajitteluasema Pöytyällä sekä Mörttilän lajitteluasema Utössä.

Jätteet asemilta hyötykäyttöön

Asemilla otetaan vastaan kotitalouksien jätteitä, joita ei voi lajitella taloyhtiön jätepisteeseen, Ringin ekopisteisiin tai Ringin ekopisteverkostoa täydentäviin LSJH:n kierrätyspisteisiin. Kotitaloudet voivat tuoda asemille maksutta vaarallisia jätteitä (kerralla alle 50 kiloa/litraa), kestopuuta (kerralla alle 1m3), haravointijätettä (pienkuormat), risuja ja oksia, poistotekstiiliä, vanteettomia renkaita, sähkölaiteromua, loisteputkia sekä led- ja energiansäästölamppuja.

Asemilla otetaan maksutta vastaan myös taloyhtiöiden jätepisteiltä sekä eko- ja kierrätyspisteiltä tuttuja paperia, kartonkia ja pahvia, metallia, lasi- ja muovipakkauksia.
– Esimerkiksi muovipakkaukset voi tuoda maksutta lajitteluasemille niiden aukioloaikoina, mikäli läheltä ei löydy muovipakkausten keräysastiaa, Kokkonen vinkkaa.

Asemilla otetaan vastaan yhteensä yli 30 erilaista jätettä. Hinnaston mukaan vastaanotetaan suurikokoisia jätteitä, kuten huonekaluja, puujätettä, betoni- ja tiilijätettä, ikkuna- ja tasolasia, saniteettiposliinia sekä kaikenlaista siivous- ja remonttijätettä. Asemille tuotuna jätteet päätyvät turvallisesti kiertoon ja hyötykäyttöön uusiksi materiaaleiksi tai energiaksi.

Jätekeskusten ja lajitteluasemien aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.lsjh.fi/jatekeskukset-ja-asemat.