Saariston romunkeräys

Saaristossa kiertävään romunkeräykseen otetaan maksutta vastaan kotitalouksien vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua. Keräykseen voi myös tuoda rakennus- ja siivousjätettä maksua vastaan, LSJH:n suursäkkiin pakattuna.

Keräyksessä otetaan vastaan myös romuajoneuvoja. Autot ja muut ajoneuvot otetaan vastaan vain ennakkoilmoituksesta ja ilman nesteitä. Romuautoista on ilmoitettava LSJH:n asiakaspalveluun, puh. 0200 47470 tai asiakaspalvelu@lsjh.fi.

Hanki suursäkki rakennus- ja siivousjätteille

Rakennus- ja siivousjätteet pakataan LSJH:n suursäkkeihin, joita myydään alkukesällä LSJH:n lajitteluasemilla keräyksen alkamiseen asti. Säkin hinta on 89€/kpl ja sen voi ostaa myös keräyksen aikana keräysalus M/S Roopelta. Vuodelta 2022 suursäkkien myynti on päättynyt, koska keräysalus M/S Roope ei liikennöi talvikaudella.

Suursäkkiin voi pakata esimerkiksi puujätettä, kaappeja, huonekaluja, muovia, styroxia, kipsilevyjä, tiiliä, kaakelia ym. remonttijätettä. Turvallisuussyistä johtuen säkkiin ei saa pakata kaasupulloja eikä asbestia sisältävää jätettä.

Tuo täytetty suursäkki aikatauluun merkittyyn pysähdyspaikkaan. Pysähdyspaikasta se noudetaan ilman erillistä maksua. LSJH kuljettaa suursäkin lajiteltavaksi ja käsiteltäväksi.

Huom! Jätteen tuojan on oltava itse paikalla huoltoaluksen pysähdyspaikalla. Jätteen jättäminen valvomatta keräyspaikalle on kiellettyä.

Huoltoaluksen kansi voi olla liukas ja kävijöiden tulee ottaa huomioon, että jätteitä nostetaan aluksen kyytiin nosturilla. On ensisijaisen tärkeää, että kaikki jätteiden tuojat huomioivat turvallisen liikkumisen tavaroita tuodessaan ja että kaikki odottavat rauhassa vuoroaan. Nosturin toiminta-alueelle ei saa mennä aiheetta ja aluksen sekä LSJH:n henkilökunnan antamia turvallisuusohjeita tulee noudattaa.

Keräyksen alustava reitti 3.–6.7.2023

Alla tätä kirjoitettaessa sovitut vuoden 2023 pysähdyspaikat. Keräyksen aikataulu on alustava ja muutokset ovat mahdollisia, muun muassa sääolosuhteista ja kohteiden jätemääristä riippuen. Aikataulu ja koordinaatit tarkentuvat kevään aikana.

Pakinainen, Rymättylä, Naantali

Ruotsalainen, Rymättylä, Naantali

Björkö, Houtskari, Parainen

Storpensor, Houtskari, Parainen

Äpplö, Houtskari, Parainen

Kolko, Iniö, Parainen

Brunskär, Korppoo, Parainen

Käldersö, Korppoo, Parainen

Lillpensor, Korppoo, Parainen

Berghamn, Nauvo, Parainen

Hummelholm, Nauvo, Parainen

Stenskär, Nauvo, Parainen

Ängsö, Nauvo, Parainen