Venekeräyskampanja Saaristomerellä

Järjestämme yhdessä Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) kanssa rikkinäisten veneiden keräyskampanjan Saaristomerellä. Mukaan ilmoitettuja veneitä kerätään pois huoltoalus M/S Roopella. Keräysalue rajoittuu idässä Kemiönsaaren Storöhön, lännessä Kihtiin ja pohjoisessa Naantalin ja Maskun saariston alueelle. Keräys on tarkoitettu saarille, joille ei ole tie- tai lauttayhteyttä.

Ilmoita romuveneesi keräykseen

Voit ilmoittaa oman käyttökelvottoman veneesi mukaan keräykseen 31.7. asti. PSS ry noutaa veneet kesän ja syksyn aikana.

PSS ry tarkistaa ilmoitettujen veneiden noutokohteet ja ilmoittaa, mikäli venettä ei voida noutaa. Noudettavan veneen ilmoittaja saa postitse tarran, jolla vene merkitään keräystä varten.

Ilmoita romuveneesi keräykseen

Romuveneiden hinta

Hinta alle 5 metriä pitkälle veneelle on 150 euroa kappale. Seuraavat veneet samasta paikasta maksavat 75 euroa kappale. Yli 5 metriä pitkistä veneistä veloitetaan jätteenkäsittelystä lisämaksua 15 euroa metriltä. PSS ry:n jäsenet saavat noudosta 20 euron alennuksen. Laskun veneen keräyksestä lähettää LSJH.

Noudettavan veneen materiaalilla ei ole merkitystä. Perämoottorit otetaan kyytiin vain nesteistä tyhjennettyinä. Keräyksen jälkeen LSJH vie veneet maanteitse asianmukaisesti hävitettäviksi.

Romuveneen voi kuljettaa lajitteluasemalle myös itse

Alle 4,5 metriä pitkiä lasikuitu- tai abs-muoviveneitä otetaan vastaan kaikilla LSJH:n lajitteluasemilla pienten jäte-erien hinnaston mukaan suurikokoisena polttokelpoisena jätteenä.

Katso pienten jäte-erien hinnasto

Jätekeskuksissa, joissa on autovaaka, alle 4,5 metriset veneet vastaanotetaan karkeajätteenä suurten jäte-erien hinnaston mukaan veneen painon perusteella. Yli 4,5 metrisiä veneitä otetaan vastaan ainoastaan Topinojan jätekeskuksessa Turussa ja Korvenmäen jätekeskuksessa Salossa.

Katso suurten jäte-erien hinnasto