Venekeräyskampanja Saaristomerellä

Keräämme yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa pois romuveneitä Saaristomeren alueella. Venekeräyskampanja järjestetään kesäaikaan ja mukaan ilmoitettuja veneitä kerätään pois huoltoalus M/S Roopella. Keräysalue rajoittuu idässä Kemiönsaaren Storöhön, lännessä Kihtiin ja pohjoisessa Naantalin ja Maskun saariston alueelle. Keräys on tarkoitettu saarille, joille ei ole tie- tai lauttayhteyttä.

Ilmoita romuveneesi keräykseen

Vuoden 2022 romuveneiden keräys on päättynyt. Uusi ilmoittautuminen ensi vuoden romuvenekeräykseen aukeaa keväällä 2023.

Noudettavan veneen materiaalilla ei ole merkitystä. Perämoottorit otetaan kyytiin vain nesteistä tyhjennettyinä. Keräyksen jälkeen LSJH vie veneet maanteitse asianmukaisesti hävitettäviksi.

Romuveneen voi kuljettaa lajitteluasemalle myös itse

Alle 4,5 metriä pitkiä lasikuitu- tai abs-muoviveneitä otetaan vastaan kaikilla LSJH:n lajitteluasemilla pienten jäte-erien hinnaston mukaan suurikokoisena polttokelpoisena jätteenä.

Katso pienten jäte-erien hinnasto

Jätekeskuksissa, joissa on autovaaka, alle 4,5 metriset veneet vastaanotetaan karkeajätteenä suurten jäte-erien hinnaston mukaan veneen painon perusteella. Yli 4,5 metrisiä veneitä otetaan vastaan ainoastaan Topinojan jätekeskuksessa Turussa ja Korvenmäen jätekeskuksessa Salossa.

Katso suurten jäte-erien hinnasto