Venekeräyskampanja Saaristomerellä 23.7.-31.10.2018

Järjestämme yhdessä Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) kanssa rikkinäisten veneiden keräyskampanjan Saaristomerellä. Mukaan ilmoitettuja veneitä kerätään heinä-lokakuussa pois asukkaiden ja mökkiläisten rannoilta huoltoalus M/S Roopella. Keräysalue rajoittuu idässä Kemiönsaaren Storöhön, lännessä Kihtiin ja pohjoisessa Naantalin ja Maskun saariston alueelle.

Ilmoita veneesi mukaan keräykseen

Keräykseen voi osallistua ilmoittamalla yhteystietonsa, kerättävän veneen noutokohteen koordinaatit sekä muut tiedot 8.7. mennessä osoitteessa www.lyyti.fi/reg/venekerays2018.

Veneiden keräyksestä peritään nouto- ja jätteenkäsittelymaksu, jonka laskuttaa LSJH. 5 metriä pitkän veneen nouto- ja jätteenkäsittelyhinta on yhteensä 130 €. Jos samasta kohteesta haetaan useampi vene, maksetaan seuraavista veneistä 75 €/kpl. Mikäli veneen pituus ylittää 5 metriä, lisätään hintaan 15 €/m. PSS ry:n jäsenet saavat noudosta 30 € alennuksen.

Noudettavan veneen materiaalilla ei ole merkitystä. Perämoottorit otetaan kyytiin vain nesteistä tyhjennettyinä.

Keräyksen jälkeen LSJH vie veneet maanteitse asianmukaisesti hävitettäviksi. Noudon ajankohtaan ei voi vaikuttaa, vaan veneet haetaan asiakkaan ilmoittamasta kohteesta silloin, kun se on logistisesti järkevintä. Asiakkaan täytyy huomioida, että noutokohteeseen vie vesiväylä, joka on vähintään 15 metriä leveä ja 2 metriä syvä. Väylää ei saa rajoittaa silta, sähköjohto tai muu elementti, jonka korkeus on alle 9 metriä.