Venekeräyskampanja Saaristomerellä

Järjestämme yhdessä Pidä Saaristo Siistinä ry:n (PSS ry) kanssa rikkinäisten veneiden keräyskampanjan Saaristomerellä. Mukaan ilmoitettuja veneitä kerätään pois asukkaiden ja mökkiläisten rannoilta huoltoalus M/S Roopella. Keräysalue rajoittuu idässä Kemiönsaaren Storöhön, lännessä Kihtiin ja pohjoisessa Naantalin ja Maskun saariston alueelle.

Seuraava venekeräys suunnitteilla kesälle 2021

Veneiden keräyksestä peritään nouto- ja jätteenkäsittelymaksu, jonka laskuttaa LSJH. Noudettavan veneen materiaalilla ei ole merkitystä. Perämoottorit otetaan kyytiin vain nesteistä tyhjennettyinä. Keräyksen jälkeen LSJH vie veneet maanteitse asianmukaisesti hävitettäviksi.

Noudon ajankohtaan ei voi vaikuttaa, vaan veneet haetaan asiakkaan ilmoittamasta kohteesta silloin, kun se on logistisesti järkevintä. Asiakkaan täytyy huomioida, että noutokohteeseen vie vesiväylä, joka on vähintään 15 metriä leveä ja 2 metriä syvä. Väylää ei saa rajoittaa silta, sähköjohto tai muu elementti, jonka korkeus on alle 9 metriä.

Voit ilmoittaa veneesi mukaan keräykseen aikaisintaan keväällä 2021. Löydät erillisen ilmoittamislinkin tältä sivulta keräyksen varmistuttua.