Poistotekstiilit keräykseen

Tuo loppuun kuluneet vaatteet ja kodintekstiilit jätekeskukseen tai lajitteluasemalle. Kodin poistotekstiilejä voi tuoda maksutta Topinojan, Korvenmäen, Isosuon ja Rauhalan jätekeskuksiin sekä Auranmaan, Houtskarin, Kemiönsaaren, Korppoon, Paimion, Perniön ja Yläneen lajitteluasemille.

Katso lähin lajitteluasemasi

Muut Lounais-Suomen Jätehuollon ylläpitämät vastaanottopaikat

LSJH:n poistotekstiilihalli (avoinna arkisin klo 9-15)
Hiidenkatu 9, Turku (käynti Ristinpaltankadun puolelta), halli 5
puh. 040 674 2680

Akseli Kiinteistöpalvelut Oy
Karvataskunkatu 3, Turku

Kuivat ja puhtaat, käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit, kuten

  • takit, housut, hameet ja paidat
  • lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat

Pakkaa suljettuun muovipussiin. Pakkaamattomat tekstiilit otetaan vastaan polttokelpoisena jätteenä ja niistä veloitetaan hinnaston mukainen maksu.

Ei alusvaatteita, sukkia, tyynyjä, peittoja, pehmusteita, mattoja, vöitä, laukkuja tai kenkiä eikä kosteita, homeisia, ötökkäisiä tai voimakkaan hajuisia tekstiilejä. Kosteat, homeiset, tekstiilituholaisia sisältävät tai vahvasti haisevat tekstiilit saattavat pilata koko keräyserän. Lajittele nämä jätteet polttokelpoiseen jätteeseen.

Suoraan uudelleenkäyttöön kelpaavat, hyväkuntoiset vaatteet kannattaa entiseen tapaan joko myydä tarvitseville tai lahjoittaa hyväntekeväisyysjärjestöjen keräyksiin.

Mitä poistotekstiileille tapahtuu?

Poistotekstiilijäte lajitellaan laatunsa perusteella eteenpäin eri kanaviin. Hyväkuntoiset tekstiilit päätyvät LSJH:n poistotekstiilimyymälään, joista asukkaat voivat käydä ostamassa uudelleenkäytettävää tekstiiliä omakseen pienellä kilohinnalla. Osa päätyy tilauksina pienyrityksille, jotka käyttävät tekstiilejä omien tuotteidensa valmistukseen. Loput poistotekstiileistä, joita ei vielä saada kiertämään materiaalina, päätyvät energiahyödyntämiseen eri jätevoimalaitoksiin. LSJH suunnittelee poistotekstiilin jalostuslaitosta, joka mahdollistaisi materiaalikierrätyksen tehostamisen entisestään.