Poistotekstiilit keräykseen

Tuo loppuun kuluneet vaatteet ja kodintekstiilit jätekeskukseen tai lajitteluasemalle. Kodin poistotekstiilejä voi tuoda maksutta Topinojan, Korvenmäen, Isosuon ja Rauhalan jätekeskuksiin sekä Auranmaan, Houtskarin, Kemiönsaaren, Korppoon, Paimion, Perniön ja Yläneen lajitteluasemille.

Katso lähin lajitteluasemasi

Muut Lounais-Suomen Jätehuollon ylläpitämät vastaanottopaikat

LSJH:n poistotekstiilihalli (avoinna arkisin klo 9-15)
Hiidenkatu 9, Turku (käynti Ristinpaltankadun puolelta), halli 5
puh. 040 674 2680

Akseli Kiinteistöpalvelut Oy
Karvataskunkatu 3, Turku

Käyttökelvottomat, kuivat vaatteet ja kodintekstiilit, kuten

  • takit, housut, hameet ja paidat
  • lakana, pyyhkeet ja pöytäliinat

Ei mattoja, kenkiä, laukkuja, vöitä, alusvaatteita, tyynyjä, peittoja ja pehmusteita. Pakkaa muovipussiin tai jätesäkkiin. Pakkaamattomat tekstiilit otetaan vastaan polttokelpoisena jätteenä ja niistä veloitetaan hinnaston mukainen maksu.

Älä tuo keräykseen kosteita, homeisia, tekstiilituholaisia sisältäviä tai vahvasti haisevia tekstiilejä, sillä ne saattavat pilata koko keräyserän.

Suoraan uudelleenkäyttöön kelpaavat, hyväkuntoiset vaatteet kannattaa entiseen tapaan joko myydä tarvitseville tai lahjoittaa hyväntekeväisyysjärjestöjen keräyksiin.

Mitä poistotekstiileille tapahtuu?

Poistotekstiilijäte lajitellaan laatunsa perusteella eteenpäin eri kanaviin. Hyväkuntoiset tekstiilit päätyvät LSJH:n järjestämiin penkojaisiin, joista asukkaat voivat käydä ostamassa uudelleenkäytettävää tekstiiliä omakseen pienellä kilohinnalla. Osa päätyy tilauksina pienyrityksille, jotka käyttävät tekstiilejä omien tuotteidensa valmistukseen. Loput poistotekstiileistä, joita ei vielä saada kiertämään materiaalina, päätyvät energiahyödyntämiseen eri jätevoimalaitoksiin. LSJH suunnittelee kierrätyskelpoisen tekstiilin jalostuslaitosta, joka mahdollistaisi materiaalikierrätyksen tehostamisen entisestään.