Vaarallisten jätteiden vastaanotto

Vaarallinen jäte on jätettä, joka voi aiheuttaa vaaraa sekä ihmisille että ympäristölle. Vaarallinen jäte saattaa olla pienikokoinen ja ensisilmäyksellä viattoman oloinen, mutta väärään paikkaan joutuessaan se aiheuttaa haittaa terveydelle ja ympäristölle. Siksi vaarallisen jätteen lajittelu ja oikeanlainen käsittely on tärkeää.

Pidä erilaiset vaaralliset jätteet aina erillään toisistaan. Varastoi ne alkuperäispakkauksessa tai merkitse pakkauksen sisältö. Vanhentuneet lääkkeet voi palauttaa apteekkiin ja käytetyt paristot kauppaan.

Lajitteluasemien vastaanotto

Kaikki lajitteluasemat ottavat vastaan vaarallisia jätteitä ympäri vuoden. Vaarallisten jätteiden tuominen asemille on kotitalouksille ilmaista 50 kg/litraan asti. Yritysten vaarallisia jätteitä otetaan vastaan lajitteluasemilla hinnaston mukaan. Vastaanottoraja vaarallisille jätteille on 100 kg/l/laji.

Katso asemien aukioloajat

Vaarallisia jätteitä otetaan vastaan lajitteluasemien lisäksi kierrätyskeskuksissa, ekotoreilla, liikkuva lajitteluasema Siirassa ja uudella Pop up -lajitteluasemalla.

Kierrätyskeskusten ja ekotorien vastaanotto (alle 50 kg/l)

Myös kierrätyskeskukset ja ekotorit ottavat maksutta vastaan vaarallisia jätteitä kotitalouksilta ympäri vuoden.

Tramel Oy Kaarina
Asianajajankatu 2-4, Kaarina

Kierrätyskeskus Kisälli
Teollisuuskuja 2 A, Lieto

Raision Ekotori
Purokatu 10, Raisio

Turun Ekotori
Rieskalähteentie 74, Turku

Akseli Kiinteistöpalvelut Oy
Karvataskunkatu 1, Turku

Jäteöljyt kierrätykseen kätevästi kotoa

Fortum Waste Solutions noutaa yli 200 litran öljyerät veloituksetta suoraan kotoa. Lue lisää Fortumin palvelusta.

Yli 800 litran öljyerille voi tilata maksuttoman noudon myös Lassila & Tikanojalta numerosta 010 636 6031 tai sähköpostitse oil@lassila-tikanoja.fi.