Vaarallisten jätteiden vastaanotto

Vaarallinen jäte on jätettä, joka voi aiheuttaa terveysriskejä ja ympäristöhaittoja. Vaarallinen jäte saattaa olla pienikokoinen ja ensisilmäyksellä viattoman oloinen, mutta väärään paikkaan joutuessaan se aiheuttaa haittaa terveydelle ja ympäristölle. Siksi vaarallisen jätteen lajittelu ja oikeanlainen käsittely on tärkeää.

Pidä erilaiset vaaralliset jätteet aina erillään toisistaan. Varastoi ne alkuperäispakkauksessa tai merkitse pakkauksen sisältö. Vanhentuneet lääkkeet voi palauttaa apteekkiin ja käytetyt paristot kauppaan. Muista teipata paristojen navat! Paljaina ne aiheuttavat tulipalovaaran keräyslaatikossa.

Lajitteluasemien vastaanotto

Kaikki lajitteluasemat ottavat vastaan vaarallisia jätteitä ympäri vuoden. Vaarallisten jätteiden tuominen asemille on kotitalouksille ilmaista 50 kilogrammaan tai 50 litraan asti. Yritysten vaarallisia jätteitä otetaan vastaan lajitteluasemilla hinnaston mukaan. Vastaanottoraja vaarallisille jätteille on 100 kg/l/laji.

Katso asemien aukioloajat

Vaarallisia jätteitä otetaan vastaan lajitteluasemien lisäksi kierrätyskeskuksissa, ekotoreilla, liikkuva lajitteluasema Siirassa ja uudella Pop up -lajitteluasemalla.

Kierrätyskeskusten ja ekotorien vastaanotto

Myös kierrätyskeskukset ja ekotorit ottavat maksutta vastaan vaarallisia jätteitä kotitalouksilta ympäri vuoden. 50 kg:n tai 50 litran rajoitus koskee myös näitä vastaanottopaikkoja. Löydät vastaanottopisteet kartalta osoitteessa kierrätys.info.

Jäteöljyt kierrätykseen kätevästi kotoa

STR Tecoil noutaa yli 800 litran mustat öljyerät (moottoreista syntyneet jäteöljyt) veloituksetta suoraan kotoa. Joukossa ei saa olla mitään ylimääräistä, esim. ​yli 10 % vettä, jäähdytys- tai jarrunesteitä eikä kasviöljyjä​. Lue lisää Tecoilin palvelusta.

Yli 2000 kilon (noin 2200 litraa) öljyerille voi tilata maksuttoman noudon myös Lassila & Tikanojalta​. Maksuton nouto koskee käytettyjä, hyvälaatuisia jäteöljyjä (öljyn vesipitoisuus alle 10 %). Lue lisää L&T:n palvelusta.