Vaarallisten jätteiden vastaanotto

Vaarallinen jäte on jätettä, joka voi aiheuttaa vaaraa sekä ihmisille että ympäristölle. Vaarallinen jäte saattaa olla pienikokoinen ja ensisilmäyksellä viattoman oloinen, mutta väärään paikkaan joutuessaan se aiheuttaa haittaa terveydelle ja ympäristölle. Siksi vaarallisen jätteen lajittelu ja oikeanlainen käsittely on tärkeää.

Pidä erilaiset vaaralliset jätteet aina erillään toisistaan. Varastoi ne alkuperäispakkauksessa tai merkitse pakkauksen sisältö. Vanhentuneet lääkkeet voi palauttaa apteekkiin ja käytetyt paristot kauppaan.

Lajitteluasemien vastaanotto

Kaikki lajitteluasemat ottavat vastaan vaarallisia jätteitä ympäri vuoden. Vaarallisten jätteiden tuominen asemille on kotitalouksille ilmaista 50 kg/litraan asti. Yritysten vaarallisia jätteitä otetaan vastaan lajitteluasemilla hinnaston mukaan. Vastaanottoraja vaarallisille jätteille on 100 kg/l/laji.

Katso asemien aukioloajat

Vaarallisia jätteitä otetaan vastaan lajitteluasemien lisäksi kierrätyskeskuksissa, ekotoreilla, liikkuva lajitteluasema Siirassa ja uudella Pop up -lajitteluasemalla.

Kierrätyskeskusten ja ekotorien vastaanotto (alle 50 kg/l)

Myös kierrätyskeskukset ja ekotorit ottavat maksutta vastaan vaarallisia jätteitä kotitalouksilta ympäri vuoden.

Koronavirustilanteesta johtuen yhteistyökumppanimme ylläpitämien  vastaanottopaikkojen aukioloissa saattaa olla poikkeuksia. Tarkistathan tilanteen heidän sivuiltaan ennen kuin lähdet viemään jätteitä.

Tramel Oy Kaarina
Asianajajankatu 2-4, Kaarina

Kierrätyskeskus Kisälli
Teollisuuskuja 2 A, Lieto

Turun Ekotori
Rieskalähteentie 74, Turku

Raision EkOte
Louhimontie 4, Raisio

Akseli Kiinteistöpalvelut Oy
Karvataskunkatu 1, Turku

Jäteöljyt kierrätykseen kätevästi kotoa

STR Tecoil noutaa yli 400 litran öljyerät veloituksetta suoraan kotoa. Lue lisää Tecoilin palvelusta.