Vuokraa talkookontti, talkoolava tai remppakärry

Talkookontti helpottaa siivoustalkoita

Taloyhtiöiden jäteastioihin ja yleisiin kierrätyspisteisiin jätetään valitettavan usein niihin kuulumatonta jätettä, kuten huonekaluja ja sähkölaitteita. Talkookonttiin vastaanotetaan muun muassa edellä mainittuja jätteitä esimerkiksi taloyhtiöiden ja omakotiyhdistysten siivoustempausten yhteydessä.

Talkookontissa on omat keräysastiat:

  • kodin sähkölaitteille
  • pienille loisteputkille
  • energiansäästölampuille
  • astiakeramiikalle sekä
  • poistotekstiileille.

Konttiin voi kerätä myös suurikokoista jätettä, kuten huonekaluja ja polkupyöriä.

Kontti tuodaan taloyhtiön pihaan tai omakotialueelle kahdeksi yöksi, ja  kontin vuokra riippuu kuljetusmatkan pituudesta (hinnasto alla olevasta linkistä). Kontti on alkuvaiheessa mahdollista tilata Turkuun ja lähikuntiin noin 30 km säteellä Topinojan jätekeskuksesta.

Suurin osa konttiin kerättävistä jätteistä on maksuttomia. Ainoastaan suurikokoiset jätteet ja astiakeramiikka ovat maksullisia. Kontissa on selkeät infotaulut lajitteluohjeineen, joten asukkaan on helppo lajitella jätteet oikeisiin astioihin.

Talkookontin vuokrahinta on alkaen 199 €. Vuokrahinta sisältää kontin kuljetuksen ja 3 päivän /2 yön vuokran. Talkookontin vuokrahintaan vaikuttaa merkittävästi kontin toimitusmatkan pituus.
Hintaan lisätään konttiin kerättyjen suurikokoisten jätteiden vastaanottomaksu.
Astiakeramiikan maksu määräytyy tilavuuden mukaan: vastaanottomaksu

Kontin vuokrauksen yhteydessä voidaan siivoustalkoisiin järjestää myös maksuton neuvontatilaisuus, jolloin LSJH:n palveluneuvoja tulee paikalle keskustelemaan asukkaiden kanssa ja antamaan vinkkejä kierrätykseen.

Kysy lisää talkookontista

Kysy lisää kontista ja vuokrahinnoista asiakaspalvelustamme puh. 0200 47470 tai asiakaspalvelu@lsjh.fi.

Talkoolavalle lajittelet sujuvasti suuret määrät jätettä

Suuremman remontin tai siivouksen jätteiden lajitteluun voi tilata talkoolavan Lounais-Suomen Jätehuollosta. Lava kannattaa tilata hyvissä ajoin ennen talkoiden tai remontin alkua.

14 m³ kokoisen talkoolavan voi jakaa kolmeen eri lokeroon. Lokeroihin voi käyttökohteen mukaan lajitella esimerkiksi haravointijätteet, remonttijätteet tai metalliromut. Lokerolavan etu on juuri lajittelumahdollisuus, jonka avulla yhä suurempi osa jätteistä saadaan materiaalikierrätykseen ja jätteiden vastaanottomaksu pienenee. Lajittelu suunnitellaan etukäteen ja lavaa tuotaessa lokerot on jo valmiiksi merkitty lajitteluohjeilla lajittelua helpottamaan. Lokerolavaa ei ole saatavilla Paraisten saaristossa.

Lavan voi vuokrata myös ilman erillisiä lokeroita.

Lavoja vuokrataan koko LSJH:n toimialueelle, lukuun ottamatta Kemiönsaaren saaristoa ja Paraisten ulkosaaristoa.

Talkoolavan vuokrahinta on alkaen 199 €/lava. Vuokrahinta sisältää lavan kuljetuksen, 3 vuorokauden vuokran sekä lavan punnitusmaksun. Talkoolavan vuokrahintaan vaikuttaa merkittävästi lavan toimitusmatkan pituus. Hintaan lisätään lavalle lajiteltujen jätteiden vastaanottomaksu.

Kysy lisää talkoolavoista

Kysy lisää lavoista ja vuokrahinnoista asiakaspalvelustamme puh. 0200 47470 tai asiakaspalvelu@lsjh.fi.

Remppakärryllä kodin remontti- ja siivousjätteet kätevästi jätekeskukseen

Jo pienessä remontissa syntyy yllättävän paljon jätettä. Mikäli jätteiden kuljetukseen tarvittava peräkärry puuttuu, sen voi vuokrata LSJH:lta.

Remppakärryn voi vuokrata Topinojan, Korvenmäen, Isosuon ja Rauhalan jätekeskuksista. Remppakärryn vuokraushinta on 30 € / vuorokausi. Vuokravuorokausi alkaa, kun kärry noudetaan.

Huom! Remppakärryllä ei saa kuljettaa luteisia huonekaluja.

Kysy lisää remppakärryistä

Topinojan jätekeskus, Turku, puh. 020 728 2130
Korvenmäen jätekeskus, Salo, puh. 02 727 6803
Isosuon jätekeskus, Raisio, puh. 020 728 2150
Rauhalan jätekeskus, Parainen, puh. 020 728 2160