Hae jätteitä tai selaa luetteloa

Kurtturuusu

Kurtturuusu on haitallinen vieraslaji, joka leviää siementen sekä puutarhajätteen tai maa-aineksen mukana olevien juurakonpalojen avulla. Lisätietoa kurtturuususta ja sen torjunnasta löydät Vieraslajiportaalista.

  • Pakkaa juurakot ja juurenpalat tiiviisti suljettuun tuplajätesäkkiin. Tuo lajitteluasemalle vieraslajijätteenä.
  • Pakkaa kiulukat (siemenkodat/ruusunmajat) samaan tuplajätesäkkiin juurakoiden kanssa tai tiiviisti suljettavaan muoviseen pakkaukseen, kuten mehukanisteriin. Tuo lajitteluasemalle vieraslajijätteenä.
  • Varret, joissa ei ole kiulukoita(siemenkotia/ruusunmarjoja), eivät vaadi pakkaamista. Tuo lajitteluasemalle risujätteenä.
  • Jos kaivat kurtturuusukasvustot, juurakot ja maa-aineksen yhtenä massana ylös, tulee kasvinosat erotella maa-aineksesta jo syntypaikalla. Maa-ainesta, juurakoita ja risuja sekaisin sisältäville kuormille ei pystytä tarjoamaan vastaanottoa.

Jäte kuuluu seuraaviin jätelajeihin:

Haitalliset vieraslajitRisut

Lajitteluohje:

Ohjeistuksen mukaan pakattuja vieraslajien pienkuormia vastaanotetaan kaikilla lajitteluasemilla veloituksetta. Suurkuormia vastaanotetaan ainoastaan Korvenmäen ja Topinojan jätekeskuksissa ja vastaanotto koskee vain maa-aineettomia kuormia. Suurkuormat vastaanotetaan polttokelpoisen jätteen hinnalla.

Huomioi, että vieraslajijätekuorma on asianmukaisen pakkaamisen lisäksi hyvä peittää kuljetuksen ajaksi esimerkiksi kuomulla tai pressulla. Tämä pienentää leviämisriskiä.

Vastaanottopaikat:

Lajitteluasema, Jätekeskus

Kirjoita osoitteesi alla olevaan kenttään nähdäksesi lähimmät kierrätyspisteesi