Hae jätteitä tai selaa luetteloa

Tappajaetana

Tappajaetana, eli espanjansiruetana, on haitallinen vieraslaji. Se leviää helposti haravointijätteen, kompostien, kasvien ja maa-aineksen mukana. Lisätietoa espanjansiruetanasta ja sen torjunnasta löydät Vieraslajiportaalista.

  • Hävitä kuolleet etanat hautaamalla ne pihalle 0,5 m syvyyteen. Vaihtoehtoisesti voit lajitella vähäiset määrät kuolleita etanoita kiinteistön polttokelpoisen jätteen astiaan, tiiviisti suljettuun muoviseen astiaan (esim. mehukanisteriin) tai tuplajätesäkkiin pakattuina. Tuo suuremmat määrät lajitteluasemalle.
  • Pakkaa espanjansiruetanan esiintymisalueelta tuleva haravointi- ja kasvijäte tiiviisti suljettuun tuplajätesäkkiin. Lajittele vähäiset määrät kiinteistön polttokelpoisen jätteen astiaan, tuo suuremmat määrät lajitteluasemalle vieraslajijätteenä.

Jäte kuuluu seuraavaan jätelajiin:

Haitalliset vieraslajit

Lajitteluohje:

Ohjeistuksen mukaan pakattuja vieraslajien pienkuormia vastaanotetaan kaikilla lajitteluasemilla veloituksetta. Suurkuormia vastaanotetaan ainoastaan Korvenmäen ja Topinojan jätekeskuksissa ja vastaanotto koskee vain maa-aineettomia kuormia. Suurkuormat vastaanotetaan polttokelpoisen jätteen hinnalla.

Huomioi, että vieraslajijätekuorma on asianmukaisen pakkaamisen lisäksi hyvä peittää kuljetuksen ajaksi esimerkiksi kuomulla tai pressulla. Tämä pienentää leviämisriskiä.

Vastaanottopaikat:

Lajitteluasema, Jätekeskus

Kirjoita osoitteesi alla olevaan kenttään nähdäksesi lähimmät kierrätyspisteesi