Jätteiden yö pitää Korvenmäen jätekeskuksen ovet auki iltamyöhään

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) ottaa tänä vuonna osaa valtakunnalliseen Jätteiden yö -tapahtumaan perjantaina 8. kesäkuuta. Salon Korvenmäen lajitteluasemapalvelut ovat Jätteiden yössä asukkaiden käytössä aina iltakymmeneen. Illan aikana jätekeskuksessa pääsee kuulemaan ajankohtaista asiaa jätehuollosta, lajittelusta ja ekovoimalaitoshankkeesta sekä syömään ja viihtymään oheisohjelman parissa.

Korvenmäen jätekeskuksessa vietetään valtakunnallista Jätteiden yötä perjantaina 8.6. klo 17–22. Koko perheen tapahtuman ohjelmassa on opastettuja jätekeskuskierroksia, Lounavoima Oy:n ekovoimalaitoshankkeen esittelyä sekä lajitteluleikkejä ja lelujenvaihtotori. Vieraita viihdyttää jätekeskuksessa säännöllisesti treenaava salolainen moottoripyörätaituri Niko Säkkinen. 150 ensimmäiselle on tarjolla lohikeittoa ja saaristolaisleipää sekä paahdettuja sirkkoja. Grillikin lämpiää illan aikana.

– Lähdimme mukaan valtakunnalliseen Jätteiden yöhön, koska haluamme tehdä jätehuoltoa tutuksi omaa roskapussia syvemmältä. Korvenmäessä pääsee tutustumaan jätehuoltopalveluiden koko kirjoon ja keskustelemaan asiantuntevan henkilökunnan kanssa. Uskomme, että erityisesti ajankohtainen ekovoimalaitoshanke ja sen eteneminen kiinnostavat salolaisia, kertoo LSJH:n palvelujohtaja Jaana Turpeinen.

Tuo jätteesi lajitteluasemalle, syö ja viihdy

Korvenmäessä voi Jätteiden yönä pistäytyä kuka vain. Lajitteluasema palvelee aina klo 22 asti. Asemalle voi tuoda iltakymmeneen kaikenlaista jätettä. Maksutta otetaan vastaan muun muassa kotitalouksien vaarallisia jätteitä (max 50 kg/l), sähkö- ja elektroniikkalaitteita, muovipakkauksia, poistotekstiiliä, metalliromua, painekyllästettyä puuta (alle 1m³), loisteputkia, led- ja energiansäästölamppuja sekä risuja ja oksia.

Kello 17 eteenpäin jäteasemalla vierailevia hemmotellaan tarjoilulla ja ohjelmalla. Jätekeskuskierrokset tutustuttavat asukkaat lajitteluasemaan ja jätteiden käsittelyyn. LSJH:n neuvontapisteellä voi testata leikkimielisesti omaa lajittelutuntemustaan ja osallistua kompostoriarvontaan. Koko perheelle suunnatussa tapahtumassa järjestetään myös lelujenvaihtotori ajatuksella tuo tullessasi, vie mennessäsi. Lapset voivat tuoda kotoaan lelun, joka ei enää ole mieluinen, ja vaihtaa sen lelunvaihtotorilta uuteen leikkikaluun. Tapahtumasta ylijääneet lelut toimitetaan eteenpäin hyväntekeväisyyteen.

Jätteiden yössä voi tutustua myös LSJH:n ja Salon Kaukolämmön perustamaan energiayhtiöön Lounavoimaan. Lounavoiman toimitusjohtaja Petri Onikki esittelee Jätteiden yössä Korvenmäen ekovoimalaitoshanketta ja kertoo sen ajankohtaisista kuulumisista.

Alun perin Oulusta lähtöisin olevaa Jätteiden yötä vietetään tänä vuonna Korvenmäen lisäksi kuudessa muussa suomalaisessa jätekeskuksessa. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Lounais-Suomen Jätehuollon alueella.

 

Jätteiden Yön ohjelma perjantaina 8.6.2018 17–22

17:00 Tilaisuus alkaa

18:00 Näytös, moottoripyörätaituri Niko Säkkinen (näytös lajitteluasemalla, kesto noin 15 min)

18:30 Jätekeskuskierros

19:00 Lounavoima esittelee ekovoimalaitoshanketta

20:00 Näytös, moottoripyörätaituri Niko Säkkinen (näytös lajitteluasemalla, kesto noin 15 min)

20:30 Jätekeskuskierros

21:00 Lounavoima esittelee ekovoimalaitoshanketta

22:00 Tilaisuus päättyy

Lisäksi

  • lajitteluleikkejä • tuo tullessasi, vie mennessäsi lelujenvaihtotori • kompostoriarvonta

 

Jätteiden Yö Korvenmäen jätekeskuksessa (Helsingintie 541, Salo) pe 8.6. klo 17–22. Tervetuloa koko perheen tapahtumaan!

Tapahtuma Facebookissa