Kaarinan vaarallisen jätteen vastaanottopiste siirtyy

Kaarinan vaarallisen jätteen vastaanottopiste siirretään 16. lokakuuta Koristontieltä Asianajankadulle.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) Kaarinassa sijaitseva vaarallisen jätteen vastaanottopiste löytyy 16. lokakuuta alkaen uudesta osoitteesta. Piste siirtyy Kaarinan Työttömät ry:n ylläpitämän SER – sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelylaitoksen yhteyteen osoitteeseen Asianajajankatu 2–4.

Lokakuun puoliväliin asti vaarallisten jätteiden vastaanottopiste sijaitsee entisessä paikassaan Kaarinan kierrätyskeskuksen pihalla osoitteessa Koristontie 1. LSJH:n vaarallisen jätteen vastaanottopistettä ylläpitää Kaarinan Työttömät ry.

Jatkossa vaaralliset jätteet ja käyttökelvottomat sähkölaitteet voi toimittaa helposti samaan osoitteeseen. Kotitaloudet voivat tuoda vaarallisia jätteitä Kaarinan vastaanottopisteelle sekä kaikkiin LSJH:n jätekeskuksiin ja lajitteluasemille ilmaiseksi aina 50 kiloon tai litraan asti. Vaarallista jätettä ovat muun muassa maalit, lakat, liimat, liuottimet ja öljyt sekä kemikaalit, joilla on varoitusmerkki.

Asianajajankadun SER-käsittelylaitoksessa otetaan maksutta vastaan rikkinäiset sähkölaitteet, kuten kylmälaitteet, hellat, pesukoneet ja televisiot sekä pienelektroniikka, esimerkiksi rikkinäiset puhelimet ja parranajokoneet. Kuluttajalaitteita vastaanotetaan maksutta myös muissa sähkölaitteiden vastaanottopaikoissa sekä LSJH:n jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla.