Kiertävät keräykset elokuussa Velkualla, Rymättylässä ja Iniössä

Kotitalouksien vaarallisia jätteitä keräävä Ympäristöauto Yrjö sekä pyörillä liikkuva lajitteluasema Siira piipahtavat 14.8. Velkuan Teersalossa, 21.8. Rymättylän Röölässä ja 28.8. Iniön Norrbyssä.

Alueen asukkaat ja mökkiläiset voivat tuoda Yrjöön maksutta alle 50 kiloa tai litraa kotitalouksien vaarallisia jätteitä, kuten maaleja, lakkoja, liimoja ja liuottimia sekä öljyä, kemikaaleja ja loisteputkilamppuja.

Pyörillä liikkuvaan lajitteluasemaan Siiraan voi tuoda ilmaiseksi kodinkoneita ja metalliromua sekä muovisäkkeihin pakattuja kodin poistotekstiilejä. Maksua vastaan Siira ottaa vastaan lajiteltua siivousjätettä, pienten remonttien jätteitä sekä huonekaluja ja muuta suurikokoista jätettä.

Yrjö ja Siira eivät vastaanota kokonaisia öljytynnyreitä tai asbestia sisältävää jätettä. Asbestia ja öljytynnyreitä otetaan vastaan Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) kiinteillä lajitteluasemilla.

Yrjön ja Siiran aikataulu elokuussa

MA 14.8.          NAANTALI       Velkua, Teersalo, p-alue, kierrätyspiste          klo 16.30­–18.00

MA 21.8.          NAANTALI       Röölä, satama, kierrätyspiste, Rööläntie        klo 16.30­–18.00

MA 28.8.          INIÖ                  Norrby, Vierasvenesatama                                klo 16.15–17.00

Mikäli Yrjön ja Siiran kierrokset eivät osu kohdalle, voi kaikkia edellä mainittuja jätteitä tuoda ympäri vuoden LSJH:n jätekeskuksiin ja lajitteluasemille.

Asemille voi tuoda ilmaiseksi kotitalouksien vaarallisten jätteiden (max 50 kiloa tai litraa), rikkinäisten kodinkoneiden sekä poistotekstiilien lisäksi paperia, kartonkia ja pahvia, metallia, lasipakkauksia, risuja, yksittäisiä kantoja, puhdasta ylijäämämaata, soraa, kiviä ja hiekoitushiekkaa sekä alle kuution verran kestopuuta.

 

Lisätiedot ja aikataulut: Ympäristöauto Yrjö, Pyörillä liikkuva lajitteluasema Siira