Kiertävien jätekeräysten koronatauko jatkuu edelleen – Neuvontaa tarjolla etäpalveluna

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) palvelutauko jatkuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston asettamien kokoontumisrajoitusten vuoksi vielä toukokuussa. Kiertävät jätekeräykset ja kasvokkain tapahtuvat neuvontatilaisuudet ovat edelleen tauolla koronavirustilanteen vuoksi. Kiinteät lajitteluasemat palvelevat normaalisti ja neuvontaa tarjotaan etäpalveluna.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston asettamat kokoontumisrajoitukset rajoittavat osaa LSJH:n jätehuoltopalveluista. Maaliskuusta asti tauolla olleet kiertävät jätekeräykset jatkavat taukoaan 14.5.2021 saakka. Keskeytys koskee Pop up -lajitteluaseman ja pyörillä liikkuvan lajitteluaseman Siiran kierroksia.

Keskeytys peruu Siiran pysähdyksen Nauvon Vikomissa 4.5. sekä Pop up -lajitteluaseman pysähdyksen Maskun Askaisissa 5.5.

–  Tiukat kokoontumisrajoitukset alueellamme eivät valitettavasti mahdollista kiertävien jätekeräysten jatkoa ainakaan vielä. Seuraamme asiassa viranomaisten ohjeistuksia. Asiaa tarkastellaan uudestaan toukokuussa, kun tietoa rajoitusten jatkosta saadaan, kertoo LSJH:n käyttöpäällikkö Jyri Metsänranta.

LSJH:n kiinteät lajitteluasemat palvelevat asiakkaita toistaiseksi normaalisti laajennetuin kausiaukioloajoin.

Neuvontaa tarjolla etäyhteyksien välityksellä

Koronatilanteen aiheuttamat kokoontumisrajoitukset estävät myös kasvokkain tapahtuvat neuvontatilaisuudet. Neuvontatilaisuudet ovat olleet tauolla joulukuusta 2020 lähtien. Neuvontaa on kuitenkin mahdollista tilata etäpalveluna.

– Tarjoamme edelleen neuvontaa asukkaillemme, mutta keinot neuvonnan antamiseksi ovat muuttuneet valtavasti viimeisen vuoden aikana. Neuvontatuokion voi siis edelleen tilata esimerkiksi omalle harrasteryhmälle tai taloyhtiön porukalle, mutta toteutamme sen etäyhteyksien kautta, Metsänranta kertoo.

Ryhmille räätälöityjen tilaisuuksien lisäksi etäneuvontaa ovat saaneet alueen koululaiset. Vuosittain toistuvat 8.-luokkalaisten jätehuoltoaiheiset kiertoajelut ja 3.–4.-luokkalaisille suunnatut jätteen synnyn ehkäisyyn tähtäävät synttärikutsut siirrettiin digitaaliseen muotoon jo vuoden 2020 aikana.

 

Lajitteluasemien aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.lsjh.fi/jatekeskukset-ja-asemat.

Etäneuvontatilaisuuksia voi tiedustella LSJH:n asiakaspalvelusta puh. 0200 47470 (arkisin klo 9–15) tai asiakaspalvelu@lsjh.fi.