Lietteiden keräys Paraisten saaristossa

Lounais-Suomen Jätehuolto kilpailuttaa sako- ja umpikaivolietteiden lietteen keräyksen ja kuljetuksen Nauvon, Korppoon ja Houtskarin pääsaarilla syksyn 2020 aikana. Kunnan järjestämä lietteenkuljetus alkaa keväällä 2021. Tiedotamme alueen asukkaita tyhjennysten alkamisesta ja tarkemmasta aikataulusta kevään aikana.

Keräysalue

Lietekaivot tyhjennetään kunnan järjestämänä Nauvon, Korppoon ja Houtskarin pääsaarten alueilta keväästä 2021 alkaen. Näillä alueilla huolehdimme myös jäteastioiden tyhjennyksistä.

Lietteiden keräys alueen ulkopuolella

Jos kiinteistösi ei kuulu kunnan järjestämään keräysalueeseen, voit jatkossakin tilata lietekaivon tyhjennyksen valitsemaltasi yrittäjältä.

Lietekeräykseen liittyminen

Lietteenkeräykseen liittymiseksi tarvitsemme tiedot kiinteistösi jätevesijärjestelmästä. Voit ilmoittaa tiedot sähköisessä asiointipalvelussamme tai tulostamalla ja postittamalla paperisen lomakkeen asiakaspalveluumme. Voit myös skannata täytetyn lomakkeen ja lähettää sen asiakaspalvelumme sähköpostiin asiakaspalvelu@lsjh.fi.

Ilmoita asuntosi jätevesijärjestelmän tiedot

Lietekaivojen tyhjennykset säännöllisesti tai tilauksesta

Vakituisten asuntojen ja vesivessallisten vapaa-ajanasuntojen sakokaivot ja pienpuhdistamot tyhjennetään vähintään kerran vuodessa. Jos vapaa-ajan asunnolla on käytössä vain kuivakäymälä, tyhjennetään sakokaivot vähintään kerran kahdessa vuodessa. Umpikaivot voidaan tyhjentää joko säännöllisesti sovitun rytmin mukaisesti tai ainoastaan asiakkaan tilauksesta.

Tyhjennyksen peruutus

Jos sakokaivoon ei ole vuoden aikana kertynyt lietettä tyhjennettäväksi, voi kuluvan vuoden tyhjennyksen peruuttaa täyttämällä peruutuslomakkeen ja toimittamalla sen jätehuoltolautakunnalle.

Tyhjennys tulee peruuttaa viimeistään 4 viikkoa ennen suunniteltua tyhjennystä. Jos peruutuksen syy ei ole riittävä, jätehuoltolautakunta ilmoittaa siitä sinulle. Tyhjennyksen peruutus koskee vain kuluvaa vuotta.

Peruuta sakokaivon tyhjennys

Kysymyksiä?

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin lietteiden keräyksestä. Asiakaspalvelumme auttaa myös mielellään kaikissa Paraisten saariston lietehuoltoa koskevissa kysymyksissä puh. 0200 47470 (arkisin ma–pe klo 9–15) ja asiakaspalvelu@lsjh.fi.

Usein kysyttyä lietteiden keräyksestä