Kirjojen vaihtoviikolla kirjat kiertoon Raisiossa ja Salossa

 

Raision kaupunginkirjastossa ja Salon pääkirjastossa pääsee kierrättämään itselleen tarpeettomat kirjat ja hankkimaan uutta luettavaa Kirjojen vaihtoviikolla 12.–16.helmikuuta. Kirjojen vaihtoviikko kannustaa jätteen synnyn ehkäisyyn.

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH), Paperinkeräys Oy, Raision kaupunginkirjasto ja Salon pääkirjasto toteuttavat yhdessä Kirjojen vaihtoviikon viikolla 7, 12.­–16. helmikuuta.

Kirjojen vaihtoviikon perusajatus on yksinkertainen: asukkaat voivat tuoda tarpeettomat kirjansa kirjojen vaihtopisteeseen ja napata samalla mukaansa jonkun toisen tuomaa mielenkiintoista luettavaa. Kirjojen vaihtopisteet sijaitsevat Raision kaupunginkirjastossa sekä Salon pääkirjaston kirjatorilla ja palvelevat kirjastojen aukioloaikoina.

Kirjastot tarjoavat toiminalle tilat, ja LSJH hoitaa käytännönjärjestelyt kirjojen vaihtopisteellä. Mikäli kirjoja jää jäljelle kirjojen vaihtoviikon päätyttyä, etsitään hyväkuntoisille kirjoille uusia omistajia ja huonokuntoiset toimitetaan materiaalikierrätykseen Paperinkeräys Oy:lle.

– Kirjojen vaihtoviikkoa mietittäessä tuli mieleen, että luontaisin paikka tempaukselle ovat kirjastot. Kirjastoilla on jo valmiiksi tärkeä rooli jätteen synnyn ehkäisyssä ja tätä voitaisiin tuoda paremmin esille viikon aikana. Kaikkea ei ole pakko ostaa, vaan tavaraa voi ja kannattaa myös lainata tai vaihtaa, toteaa LSJH:n palvelusuunnittelija Marko Kokkonen.

Kirjojen vaihtoviikko on poikinut kirjastoihin myös oheistoimintaa. Esimerkiksi Raision kirjastossa järjestetään maanantaina 12.2. klo 16–18.30 askarteluilta, jossa vanhoja kirjoja käytetään askartelumateriaalina. Illan vetäjinä ovat Hannele Niinivirta ja Taina Virta.

Salon pääkirjastoon jää kirjojen vaihtoviikon jälkeen asiakkaiden toivomuksesta pysyvä kirjojen vaihtopiste. Raisiossa itselle tarpeettomat kirjat on voinut jättää jo jonkin aikaa kaupunginkirjastosta löytyviin kottikärryihin, josta on voinut napata tilalle mieleistään luettavaa.

Kirjojen vaihtoviikko Raision kaupunginkirjastossa ja Salon pääkirjaston kirjatorilla ma–pe 12.–16.2.2018 kirjastojen aukioloaikoina. Salon pääkirjasto avoinna ma–to 10–19, pe 10–18. Raision kaupunginkirjasto avoinna ma–to 10–19, pe 10–16.