Lajitteluasemilla otetaan käyttöön laajennetut kausiaukioloajat – Kiertävät keräykset yhä tauolla koronan takia

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) lajitteluasemilla siirrytään laajennettuihin kausiaukioloaikoihin pääsiäisen jälkeen. Aukioloaikoihin tulee lisäyksiä kaikilla 12 lajitteluasemalla Utöstä Yläneelle. Lisäysten toivotaan tuovan helpotusta asemien ruuhkahuippuihin. Kiertävät jätekeräykset ovat edelleen tauolla koronavirustilanteen vuoksi.

LSJH:n lajitteluasemat siirtyvät laajennettuihin kausiaukioloaikoihin 6. huhtikuuta alkaen. Laajennetut aukioloajat ovat voimassa lokakuun loppuun asti.

– Lajitteluasemilla palvellaan kesäaikaan normaalien arkiaukiolojen lisäksi joko kuun ensimmäisenä tai viimeisenä lauantaina. Turun Topinojan ja Salon Korvenmäen lajitteluasemat palvelevat lisäksi huhti–toukokuussa ja syys–lokakuussa joka arkilauantai, LSJH:n palveluesimies Petri Lehtinen kertoo.

Houtskarissa, Kemiönsaarella, Korppoossa ja Paimiossa arkiaukioloaikoihin tulee kesäajan myötä lisäyksiä ja Utön asema avaa ovensa saaren asukkaille joka arkilauantai. Tämän lisäksi Kemiönsaaren lajitteluasema on viime kesästä tuttuun tapaan auki heinä-elokuussa myös sunnuntaisin.

Epidemiatilanteen vuoksi LSJH:n lajitteluasemilla asioidessa asiakkaiden on kiinnitettävä erityistä huomiota riittävään turvaväliin ja hygieniaan. Lajitteluasemilla voi maksaa vain kortilla ja asiakkaille suositellaan vahvasti maskin käyttöä.

– Kevät on perinteisesti vuoden vilkkainta aikaa asemillamme. Toivomme, että laajennetut kausiaukioloajat vähentävät ruuhkapiikkejä, kun asemilla voi pääsiäisen jälkeen asioida useamman viikonpäivän aikana. Asemille ei kuitenkaan nyt kannata lähteä vierailemaan koko perheen voimin ja muutenkin kannattaa käyttää harkintaa siinä, onko lajitteluasemalla asiointi tässä tautitilanteessa välttämätöntä, muistuttaa Lehtinen.

LSJH:n alueella on kaikkiaan 12 lajitteluasemaa Utöstä Yläneelle. Lajitteluasemat sijaitsevat Turun Topinojan, Salon Korvenmäen, Raision Isosuon ja Paraisten Rauhalan jätekeskusten yhteydessä sekä Auranmaalla, Houtskarissa, Kemiönsaaressa, Korppoossa, Paimiossa, Perniössä, Yläneellä ja Utön Mörttilässä.

Kiertävien keräysten koronatauko jatkuu

LSJH:n kiertävät jätekeräykset jäivät tauolle maaliskuun alussa vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Koska epidemiatilanne ei ole helpottanut Varsinais-Suomen alueella, jätekeräysten tauko jatkuu myös huhtikuussa. Keskeytys koskee Pop up -lajitteluaseman ja pyörillä liikkuvan lajitteluaseman Siiran kierroksia.

Keskeytys peruu Siiran suunnitellut pysähdykset Nauvon Vikomissa 13.4., Norrskatan Houtsalassa 20.4. ja Mynämäen keskustassa 27.4.

Pop up -lajitteluaseman osalta ajamatta jäävät pysähdykset Naantalin Merimaskussa 14.4., Kemiön keskustassa 21.4. ja Salon Perttelissä 28.4.

–  Valitettavasti emme vieläkään pääse jatkamaan kiertäviä jätekeräyksiä. Jos jätteistä ei kotona juuri ole haittaa, voi niitä siellä vielä hetken säilyttää tai jos hätä on suurempi, voi ne tuoda lähimmälle lajitteluasemalle. Jätteille on myös mahdollista tilata nouto kotoa erillistä maksua vastaan, Lehtinen ohjeistaa.

Jätekeskusten ja lajitteluasemien aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.lsjh.fi/jatekeskukset-ja-asemat.