Lajitteluasemille odotetaan ruuhkaa helatorstain jälkeisenä perjantaina

Helatorstain jälkeinen perjantai on perinteisesti vuoden vilkkain päivä Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) lajitteluasemilla. Tänä vuonna tavanomaista myöhemmin alkanut siivoussesonki lisää jonojen mahdollisuutta arkivapaan jälkeisenä päivänä. Topinojan ja Korvenmäen lajitteluasemilla siirrytään kesäkuun alusta kesäaikaan: lajitteluasemat palvelevat kesä–elokuussa arkipäivien lisäksi joka kuukauden viimeisenä arkilauantaina.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) lajitteluasemat ovat suljettuna helatorstaina 26.5., mikäli niiden normaali aukioloaika osuu kyseiselle päivälle. Helatorstain jälkeinen perjantai on lajitteluasemilla perinteisesti vuoden vilkkain päivä, joten asemalla asiointiin kannattaa kyseisenä päivänä varata reilusti normaalia pidempi aika. Tänä vuonna sesongin myöhäinen alkamisaika voi lisätä jonoja entisestään.

– Lajitteluasemien sesonki on alkanut tänä vuonna reilun kuukauden myöhässä, joten asemilla saattaa helatorstain jälkeisenä perjantaina olla jopa aiempia vuosia enemmän kävijöitä. Mikäli jonossa istuminen ei innosta, kannattaa asioimaan suunnata vasta myöhemmin seuraavalla viikolla, LSJH:n projektisuunnittelija Marko Kokkonen vinkkaa.

Lajitteluasemien lisäksi helatorstaina on suljettuna myös LSJH:n asiakaspalvelu. Arkipyhän vuoksi jäteastioiden tyhjennyspäivät voivat LSJH:n kilpailuttamissa kunnissa poiketa yhdellä tai kahdella päivällä tavanomaisesta.

Topinojalla ja Korvenmäessä siirrytään kesäaikaan

Kesäkuun alusta Topinojan ja Korvenmäen lajitteluasemilla siirrytään kesäaikaan. Asemat palvelevat kesä–elokuussa arkipäivien lisäksi joka kuukauden viimeinen arkilauantai.

Kotitaloudet voivat tuoda lajitteluasemille maksutta vaarallisia jätteitä (max 50 litraa tai kiloa), puujätettä, painekyllästettyä puuta (max 1 kuutio), metalliromua, haravointijätettä, risuja ja oksia sekä haitallisia vieraslajeja.

Myös kodin poistotekstiilit, kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkaukset, keräyspaperi, sähkö- ja elektroniikkalaitteet, loisteputket ja energiasäästölamput, paristot, pienakut ja lyijyakut sekä vanteettomat renkaat (max 8 kerralla) otetaan vastaan maksutta. Siivous- ja remonttijätteet otetaan vastaan hinnaston mukaan.

– Tähän aikaan vuodesta tehdään paljon mökkiremonttia, mökkien siivousta ja laitetaan laitureita kuntoon. Remonttijätteistä ja suurista jätteistä pääsee helposti eroon tuomalla ne lähimmälle lajitteluasemalle. LSJH:n alueella on 13 lajitteluasemaa aina Utöstä Yläneelle ja Uuteenkaupunkiin. Lisäksi alueella palvelee pyörillä liikkuva lajitteluasema Siira, Kokkonen muistuttaa.

LSJH toivottaa asiakkailleen aurinkoisen lämmintä helatorstaita!

Jätekeskusten ja lajitteluasemien tarkemmat yhteystiedot.

Lajitteluasemien vastaanottomaksut pienkuormille.