Liukas ja vaihteleva talvikeli vaikeuttaa tyhjennyksiä alueellamme

Huono ajokeli ja hiekoittamattomat piha- sekä ajotiet vaikeuttavat jäteastioiden ja lietesäiliöiden tyhjennyksiä alueellamme. Liukkaista keleistä johtuen tyhjennys kestää normaalia kauemmin ja aikataulut saattavat laahata. Pahimmissa tapauksissa tyhjennys voi jäädä kokonaan pois.

Kukaan ei tahallaan jätä astioita eikä säiliöitä tyhjentämättä. Hyvin liukkailla keleillä raskaan jäteauton on mahdotonta päästä tyhjentämään astioita, jos ajoteitä ei ole hiekoitettu. Vaikka isolla autolla pääsisikin lähelle jäteastiaa ja sieltä pois, jäteauton kuljettavat myös hyppäävät autostaan tielle tai pihalle ja siirtävät astioita käsin. Sama pätee lietteen kerääjiin: suurin osa työstä suoritetaan auton ulkopuolella. Liukas alusta on näissä hommissa vakava työturvariski, ja kuljettajien on käytettävä omaa harkintaansa.

Muistathan siis hiekoittaa jäteastialle ja lietesäiliölle vievän tien! Samalla suosittelemme, että hiekoitat myös jäteastian ja lietesäiliön ympäristön hyvin. Näin suot kuljettajalle turvallisemman työmaan ja autat varmistamaan tyhjennyksien sujumista.