Lounais-Suomen Jätehuolto aloittaa syyskuun alussa

Kunnat allekirjoittivat yhteisen jätehuoltoyhtiön osakassopimuksen

Turun ja Salon seudun asukkaat saavat syyskuun alusta alkaen jätehuoltopalvelut yhteiseltä yhtiöltä. Turun Seudun Jätehuolto ja Rouskis yhdistyvät Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:ksi. Yhdistyminen lisää kustannustehokkuutta ja palvelujen kehittämismahdollisuuksia. Asukkaat saavat jätehuoltopalvelut tuttuun tapaan. Palvelut ja jätemaksut kehittyvät jatkossa yhtenäisiksi koko alueella. Apua jäteasioihin tarjotaan heti syyskuun alusta alkaen yhdestä palvelunumerosta ja uusilta verkkosivuilta.

Turun Seudun Jätehuolto Oy (TSJ) ja Salon seudulla toimiva Rouskis Oy sulautuvat elokuun lopussa Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:ksi. Yhtiöiden 17 omistajakuntaa allekirjoittivat yhtiön osakassopimuksen tänään 21.8.2015. Kunnat varmistivat yhteisellä yhtiöllä asukkaiden jätehuoltopalvelujen kustannustehokkaan ja ympäristövastuullisen kehittämisen. Lounais-Suomen Jätehuollon toimialueella asuu noin 412 500 asukasta.

Lounais-Suomen Jätehuollon omistajakunnat ovat Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Lieto, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo ja Turku. Suurimmat omistajat ovat Turun kaupunki 23 %:n ja Salon kaupunki 20,21 %:n osuuksilla. Kunnat eivät rahoita yhtiön toimintaa. Nykyisten yhtiöiden tapaan toiminta rahoitetaan pääasiassa jätteenkäsittely- ja palvelumaksuilla. Yhtiön päätoimipaikat sijaitsevat Turun Orikedolla ja Salon Korvenmäessä.

Lounais-Suomen Jätehuolto jatkaa syyskuun alusta alkaen TSJ:n ja Rouskiksen toimintaa. Yhtiön nimi ja ulkoasu muuttuvat, mutta jätehuoltopalvelut löytyvät tutuista paikoista ja jatkuvat alkuvaiheessa pääosin ennallaan. Palveluja kehitetään ja yhtenäistetään yhteisvoimin koko uudella toimialueella. Syyskuun alussa tulee asiakkaille yksi palvelunumero ja verkkosivut tarjoavat entistä paremmin apua lajitteluun ja jätehuollon järjestämiseen. Vanhat yhteystiedot toimivat vielä siirtymäajan.

TSJ:n ja Rouskiksen fuusio oli jatkoa kuntien jätehuoltoyhteistyön tiivistymiselle. Kunnat perustivat yhtiöt hoitamaan vastuulleen kuuluvia jätehuoltotehtäviä yhteistyössä lähikuntien kanssa. TSJ ja Rouskis ovat huolehtineet kuntalaisten jätteiden vastaanotosta, hyötykäytön ja käsittelyn järjestämisestä sekä neuvonnasta toistakymmentä vuotta. Jätehuolto on kehittynyt nopeasti ja ympäristöstä huolehditaan aina vain paremmin. Jätteet ovat muuttuneet resursseiksi ja asiakkaiden palveluodotukset ovat kasvaneet. Kuitenkin myös toiminnan kustannukset ovat nousseet. Laajempi yhteistyö oli tarpeen, jotta asiakasmaksujen korotustarvetta saadaan hillittyä. Kunnat yhdistivät yhtiöiden voimavarat ja henkilöstö kehittää nyt yhdessä yhtiön toimintoja ja palveluja laajemmalle alueelle. Kiertotalouden edelleen kehittyminen koskettaa meitä kaikkia. Yhdyskuntajätteiden resurssitehokasta ja laadukasta hyödyntämistä edistetään sekä Lounais-Suomen Jätehuollon omalla toiminnalla että opastamalla asukkaita ja julkisia palveluja toimimaan kestävästi.
– Pienempi kuorma huomiselle.