Lounais-Suomen Jätehuolto palvelee asukkaita jäteasioissa

Yhtiökokouksessa nimettiin yhtiön hallitus

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy on aloittanut toimintansa. Yhtiön verkkosivut on avattu osoitteessa www.lsjh.fi ja yhteinen palvelunumero on Turun ja Salon seudun asukkaiden käytössä. Topinojan, Korvenmäen, Isosuon ja Rauhalan jätekeskukset ovat saaneet vastaanottoonsa uuden ilmeen. Yhtiön 8 lajitteluaseman ulkoasu uudistuu viikon sisällä. Muut palvelut ja opastusmateriaalit uudistuvat syksyn mittaan. Jätteiden kuljetuksiin uudistuksella ei ollut vaikutusta. Samat kuljetusurakoitsijat tyhjentävät edelleen asukkaiden jäteastiat.

Lounais-Suomen Jätehuolto on 17 kunnan omistama yhtiö. Se hoitaa kuntien puolesta yhdyskuntajätehuollon palvelutehtäviä. Yhteisellä yhtiöllä kunnat varmistavat kustannustehokkaat ja ympäristövastuulliset palvelut asukkaille ja julkisille toimijoille. Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n ensimmäisessä yhtiökokouksessa valittiin 11 jäsentä yhtiön hallitukseen. Hallituksen jäsenet ovat Piia Elo, Jaakko Halkilahti, Jörgen Hermansson, Marjatta Hyttinen, Timo Ilola, Antero Jaskari, Jarmo Järviö, Olli A. Manni, Jonni Moislahti, Tuija Ollikkala ja Jarmo Rosama.

Lounais-Suomen Jätehuollon verkkosivut on avattu osoitteessa lsjh.fi. Uudistuneesta verkkopalvelusta saa opastusta entistä helpommin. Esimerkiksi jätteiden abc-hausta löytyy lajitteluohjeen lisäksi nyt myös lähimmän vastaanottopaikan sijainti. Palvelunumero 0200 47470 palvelee keskitetysti kaikissa jäteasioissa. Numerosta saa apua muun muassa jätehuollon järjestämisessä, lajittelussa ja jätteen vastaanotossa sekä palvelujen aukioloajoissa. Aiemmat puhelinnumerot kääntyvät palvelunumeroon. Jätteiden vastaanottopalvelut toimivat yhtiön alkuvaiheessa ennallaan. Palveluja kehitetään ja jätehuoltoviranomaisen määräämään taksaan perustuva hinnoittelu yhtenäistetään syksyn ja tulevan vuoden aikana.

Lounais-Suomen Jätehuolto näkyy nyt jätekeskusten opasteissa ja tulee lähiaikoina mukaan kaikkiin yhtiön materiaaleihin. Palvelujen nimiä yhtenäistettiin. Kemiönsaaren, Paimion ja Perniön jäteasemia kutsutaan nyt lajitteluasemiksi. Lasia, metallia, paperia ja kartonkia kerätään edelleen kierrätyspisteissä, Salon seudulla hyötyjätepisteissä. Pisteiden nimitys muuttuu koko toimialueella kierrätyspisteeksi ja ulkoasu uudistuu myöhemmin syksyllä. Pakkausten tuottajavastuun myötä pisteverkosto tulee myös jonkin verran muuttumaan.

Yhtiöstä
Turun Seudun Jätehuolto Oy ja Rouskis Oy yhdistyivät Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:ksi. Yhtiön toimialueella asuu noin 412 500 asukasta. Yhtiön omistajakunnat ovat Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Lieto, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo ja Turku. Kunnat eivät rahoita yhtiön toimintaa. Nykyisten yhtiöiden tapaan toiminta rahoitetaan pääasiassa jätteenkäsittely- ja palvelumaksuilla. Lounais-Suomen Jätehuollon päätoimipaikat sijaitsevat Turun Orikedolla ja Salon Korvenmäessä. Yhtiön virallinen osoite on Kuormakatu 17, 20380 Turku ja Y-tunnus 1868393-8.

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy – Pienempi kuorma huomiselle.