Lounavoiman johtoon Petri Onikki

Mediatiedote 2.3.2018
Lounavoima Oy
Lounais-Suomen Jätehuolto Oy
Salon Kaukolämpö Oy

Energiatekniikan diplomi-insinööri Petri Onikki on valittu Lounavoima Oy:n toimitusjohtajaksi. Onikki siirtyy Lounavoimaan Fortumin business development managerin tehtävistä. Hän aloittaa työnsä Lounavoimassa toukokuun alussa. Ekovoimalaitoshankkeen esisuunnittelijaksi on valittu ÅF-Consult Oy.

Lounavoiman toimitusjohtajana Petri Onikki on vastuussa yhtiön toiminnan käynnistämisestä sekä Lounavoiman organisaation muodostamisesta. Lähivuosien tärkein tehtävä on ekovoimalaitoksen rakennushankkeen läpivienti aina laitoksen suunnittelusta sen rakentamiseen ja käyttöönottoon.
– Korvenmäen ekovoimalaitoshanke on erittäin mielenkiintoinen hanke osana lounaisen Suomen jätehuoltoa sekä tärkeä osa toimivaa kiertotaloutta. Otan innoissani uuden haasteen vastaan, Onikki kertoo.

Onikki on tehnyt pitkän uran Ekokemissä (nyk. Fortum) ja työskennellyt kiertotalous- sekä jätteestä energiaa -hankkeiden parissa koko työuransa. Hänellä on kokemusta hankkeiden toteutuksesta Suomessa ja ulkomailla. Onikki on vastannut myös laitosten operoinnista sekä liiketoiminnan vetämisestä. Suurissa rakennushankkeissa hänellä on kokemusta laitosten suunnittelusta ja toteutuksesta niiden käytännön toiminnan pyörittämiseen. Riihimäellä vuonna 2016 käyttöönotettu kiertotalouskylä on viimeisin kotimaassa toteutettu hanke, jonka projektinjohtajana Onikki on toiminut.

Esisuunnittelijaksi ÅF-Consult Oy

Korvenmäen ekovoimalaitoksen esisuunnittelukonsultiksi on valittu ÅF-Consult Oy. ÅF:llä on vahva kokemus vastaavien hankkeiden esisuunnittelusta ja toteutuksesta. Yritys on ollut esisuunnittelu- ja toteutuskonsulttina muun muassa Tammervoiman hyötyvoimalaitoksella sekä Riikinvoiman ekovoimalaitoksella.
– Jokainen projekti on uusi haaste, joten on erittäin kiinnostavaa olla mukana Korvenmäen ekovoimalaitoshankkeen suunnittelussa, sanoo esisuunnittelusta vastaava projektipäällikkö Peter Kling ÅF:stä.

Esisuunnittelun aikana muun muassa määritellään laitoksessa käytettävä tekniikka sekä kilpailutetaan laitoksen rakentaminen. Esisuunnitteluprojekti tehdään vuoden 2018 aikana. Tavoitteena on suunnitella ja rakentaa moderni ekovoimalaitos osaksi kehittyvää kiertotalouskokonaisuutta.

Lounavoiman hallituksen puheenjohtaja Jukka Heikkilä on erittäin tyytyväinen siitä, että parhaat mahdolliset tekijät on saatu toteuttamaan seudullisesti merkittävää hanketta.
–  Lounaisen Suomen oma jäte-energiaratkaisu on vihdoin toteutumassa. Hyötyjinä ovat kaikki alueen asukkaat, Heikkilä summaa.

 

Lounavoima Oy on paikallinen jätteestä energiaa tuottava yhtiö. Yhtiö rakennuttaa Salon Korvenmäkeen ekovoimalaitoksen, jossa tuotetaan kierrätyskelvottomasta polttokelpoisesta jätteestä lähienergiaa. Yhtiön omistavat Lounais-Suomen Jätehuolto Oy ja Salon Kaukolämpö Oy.