LSJH käynnistää markkinavuoropuhelut jätteenkuljetusten hankinnoista

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) käynnistää kuljetusurakoitsijoille suunnatut markkinavuoropuhelut jätteenkuljetusten hankinnoista. Ensimmäinen markkinavuoropuhelu järjestetään 7. maaliskuuta.

Markkinavuoropuhelut koskevat pakkausjätteiden ja biojätteiden keräystä ja kuljetusta koko LSJH:n toimialueella sekä polttokelpoisen jätteen keräystä ja kuljetusta kunnissa, joissa LSJH kilpailuttaa kunnan puolesta polttokelpoisen jätteen astiatyhjennyksen.

Pitkin vuotta järjestettävien markkinavuoropuhelujen tavoitteena on lisätä alueella toimivien kuljetusliikkeiden ja LSJH:n välistä avointa vuoropuhelua sekä kuulla kuljetusliikkeiden näkemyksiä jätteiden keräykseen liittyen. Tavoitteena on lisäksi kartoittaa markkinoita ja etsiä hyviä käytänteitä jätteenkuljetusten hankinnan suunnitteluun ja kilpailutusprosessiin.

Markkinavuoropuheluissa LSJH esittelee kuljetusyrittäjille alustavan aikataulusuunnitelman sekä jo käytössä olevia käytänteitä urakoihin liittyen.

– Toivomme, että mahdollisimman moni kuljetusalan yrittäjä pääsee osallistumaan markkinavuoropuheluihin. Yrittäjillä on paras tietämys alueesta ja kuljetusten yksityiskohdista, esimerkiksi siitä, minkälaisella kalustolla jätettä kannattaa kerätä, LSJH:n asukaspalvelupäällikkö Cati Huhta toteaa.

Markkinavuoropuhelut pidetään LSJH:n vierailukeskus Kahmarissa Turun Orikedolla. Kuljetusyrittäjät voivat osallistua hybridimallilla pidettävään vuoropuheluun myös sähköisesti Teamsin välityksellä. Ilmoittautumaan pääsee LSJH:n verkkosivuilta löytyvän linkin kautta.

Uusi jätelaki tuo muutoksia kuljetusten kilpailutuksiin

Uuden jätelain myötä biojätteiden ja pakkausjätteiden kuljetukset siirtyvät keskitetysti kuntien kilpailutettaviksi. LSJH:n toimialueella tämä tarkoittaa sitä, että LSJH kilpailuttaa asukkaiden puolesta bio- ja hyötyjätteiden kuljetuksen kiinteistöiltä kaikissa toimialueensa kunnissa.

Tällä hetkellä LSJH kilpailuttaa bio- ja polttokelpoisen jätteen kuljetukset Kemiönsaaren, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paraisten saariston, Raision ja Ruskon Vahdon alueilla.

– Olemme aloittamassa pakkausjätteiden keräyksen ihan uusilla alueilla, joissa emme aiemmin ole kilpailuttaneet kuljetuksia. Kaipaamme yrittäjien näkemystä etenkin näiden kuntien alueilta. Tavoitteenamme on saada muodostettua toimialueelle kaiken kokoisia, kullekin alueelle optimaalisia kuljetusurakoita, Huhta kertoo.

Lisätiedot:

Cati Huhta
asukaspalvelupäällikkö
puh. 020 7282 117
cati.huhta@lsjh.fi

Jätteenkuljetuksiin liittyvät markkinavuoropuhelut vuoden 2022 aikana

 • 7.3.2022 klo 17.00–19.00
  • Kemiönsaaren polttokelpoisten jätteiden keräys sekä Kemiönsaaren pakkausjätteiden keräys sisältäen LSJH:n kierrätyspisteiden pakkausjätteiden tyhjennykset Salossa ja Sauvossa. Alueella on nostoperusteisia ja takalastattavia astiatyyppejä. Ilmoittautuminen 3.3.2022 mennessä.
 • 15.3.2022 klo 17.00–19.00
  • Paraisten saariston pääsaarten (Nauvo, Korppoo, Houtskari ja Iniön) polttokelpoisten ja pakkausjätteet keräys. Alueella on nostoperusteisia ja takalastattavia astiatyyppejä. Ilmoittautuminen 10.3.2022 mennessä.
 • 29.3.2022 klo 17.00–19.00
  • Tilaisuus, jossa käydään läpi jätelainmuutoksen vaikutuksia ja jutellaan yleisellä tasolla LSJH:n tulevista kilpailutuksista liittyen asukkaiden pakkausjätteiden sekä biojätteiden keräykseen ja kuljetukseen. Tilaisuuden jälkeen LSJH kartoittaa nykytilaa vielä kuljetusliikkeille osoitetulla kyselyllä. Ilmoittautuminen markkinavuoropuheluiden infotilaisuus 25.3. mennessä.
 • 6.4.2022 klo 17.00–19.00
  • Lokeroastioiden pakkausjätteiden keräykset ja lokeroastioiden pesut koko LSJH:n toimialueella. Ilmoittautuminen 1.4.2022 mennessä.
 • 26.4.2022 klo 17.00–19.00
  • Raision, Naantalin, Maskun, Mynämäen, Nousiaisten ja Ruskon pakkausjätteiden keräys sekä LSJH:n kierrätyspisteiden pakkausjätteiden keräys Turussa, Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Marttilassa, kanta-Paraisilla, Pöytyällä sekä Paimiossa. Alueella on nostoperusteisia ja takalastattavia astiatyyppejä. Ilmoittautuminen 21.4.2022 mennessä.
 • 3.5.2022 klo 17.00–19.00
  • Uudenkaupungin pakkausjätteiden ja LSJH:n polttokelpoisten jätteiden keräys. Ilmoittautuminen 28.4. mennessä.
 • 6.9.2022 klo 17.00–19.00 Huom! Markkinavuoropuhelu on peruttu. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
  • Turun, Marttilan, Paimion, Salon, Sauvon, Kaarinan, Liedon, Auran, Pöytyän ja kanta-Paraisten pakkausjätteiden keräykset. Ilmoittautuminen 1.9.2022 mennessä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteessa www.lsjh.fi/markkinavuoropuhelut.