LSJH:n kehityspäälliköksi Teemu Jutila

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) organisaatiota on uudistettu perustamalla uusi Kehityspalvelut-päätoiminto. Toimintokokonaisuuden alle siirtyvät LSJH:n tutkimus- ja kehitystoiminta, rakennuttaminen ja suunnittelu sekä laatu ja ympäristö -osatoiminnot.

– Jätehuolto on kiertotalouden ytimessä, ja ala kasvaa ja kehittyy nyt koko ajan. Haluamme toimia johtavana kiertotaloustoimijana panostaen jätehuollon kehittämiseen ja tutkimukseen, yhtiön toimitusjohtaja Jukka Heikkilä toteaa.

Uuden Kehityspalvelut-nimisen kokonaisuuden päälliköksi on nimitetty FM Teemu Jutila, joka on myös osa LSJH:n johtoryhmää.

– LSJH:n tavoitteena on olla kiertotalouden edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Olen vaikuttunut yhtiön visioista. Tuntuu hienolta päästä osaksi tätä matkaa. Kehityspalveluiden takana on ammattitaitoinen ja monipuolinen tiimi, jolla on paljon kokemusta alalta, Jutila pohtii.

Meriteollisuudesta jätehuoltoon

Pohjanmaalta kotoisin oleva Jutila on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopistossa, jossa hän opiskeli pääaineenaan orgaanista kemiaa ja ympäristökemiaa. Jutila on työskennellyt teknologian ja ympäristötekniikan alalla muun muassa Wärtsilässä ja Auramarinella, joista jälkimmäisessä suunnittelu- ja tuotekehitysjohtajana.

– LSJH:ssakin tehdään töitä kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi ja hiilidioksidin talteenottoon tähtäävät hankkeet ovat juuri nyt ajankohtaisia. Vaikka kyseessä on eri toimiala, työtavoitteeni säilyvät osittain samoina, Jutila toteaa.

–Tällä hetkellä työn alla on paljon isoja hankekokonaisuuksia. Näistä suurimmat ovat poistotekstiilin jalostuslaitoksen ja Topinpuiston kiertotalouskeskuksen suunnittelu, Jutila kertoo.

LSJH:ssa Jutila toivoo pääsevänsä kehittämään etenkin sidosryhmäyhteistyötä.

– Kunnallisena jäteyhtiönä toimimme alustana erilaisille kiertotaloushankkeille. Tarvitaan uskaliaita ja innovatiivisia sidosryhmiä kokeilemaan uusia ratkaisuja kanssamme. Ainoastaan rohkeasti kokeilemalla pääsemme yhdessä osaksi todellista kiertotaloutta.