LSJH:n kiertävät keräykset tauolle koronarajoitusten vuoksi – Lajitteluasemat palvelevat toistaiseksi normaalisti

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) keskeyttää Pop Up -lajitteluaseman sekä pyörillä liikkuvan lajitteluaseman Siiran kierrokset maaliskuun loppuun asti hallituksen uusien koronarajoitusten vuoksi. LSJH:n kiinteät lajitteluasemat palvelevat asukkaita toistaiseksi normaalisti.

LSJH:n kiertävät keräykset jäävät koronavirustilanteen vuoksi tauolle maaliskuun alusta. Keskeytys koskee Pop up -lajitteluaseman ja pyörillä liikkuvan lajitteluaseman Siiran kierroksia.

Keskeytys peruu Siiran suunnitellut pysähdykset Nauvon Vikomissa 2.3. ja Nousiaisten Koljolassa 16.3.

Pop up -lajitteluaseman osalta ajamatta jäävät pysähdykset Salon Kuusjoella 3.3., Paimion keskustassa 9.3., Mynämäen Tarvaisissa 10.3., Salon keskustassa 15.3., Naantalin Karvetissa 17.3., Turun Hirvensalossa 23.3. ja Sauvon keskustassa 24.3.

– Ratkaisulla halutaan minimoida suorat asiakaskontaktit ja asukkaiden kokoontuminen keräyspaikoille. Poikkeusjärjestelyillä turvataan kriittiset jätteen vastaanottopalvelut jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja tiedotamme sen vaikutuksista kiertäviin keräyksiin maaliskuun lopussa, LSJH:n käyttöpäällikkö Jyri Metsänranta kertoo.

Jätteen vastaanotto palvelee alueen asukkaita kiinteillä lajitteluasemilla toistaiseksi normaalisti. Epidemiatilanteen vuoksi LSJH:n lajitteluasemilla asioidessa asiakkaiden on kiinnitettävä erityistä huomiota riittävään turvaväliin ja hygieniaan. Lajitteluasemilla voi maksaa vain kortilla ja asiakkaille suositellaan vahvasti maskin käyttöä.

– Olemme koonneet ohjeistuksen asemalla asioiville. Kun sekä henkilökunta että asiakkaat noudattavat ohjeita, varmistetaan jätehuoltopalveluiden jatkuvuus epidemiatilanteessa, Metsänranta toteaa.

Koronavirustilanteen vaikutukset LSJH:n palveluihin löytyvät kootusti osoitteesta www.lsjh.fi/korona.

 

Ohje lajitteluasemalla asioiville

Vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi:

  • Ethän asioi asemalla sairaana, tai jos se ei ole välttämätöntä.
  • Käytä käsidesiä.
  • Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä.
  • Käytä asioidessasi hanskoja, jos mahdollista.
  • Muista pitää suositusten mukainen turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Käytössä vain korttimaksu. Käytä lähimaksua, jos mahdollista.
  • Älä lähde lajitteluasemalle isolla porukalla.
  • Yski ja aivasta kertakäyttönenäliinaan tai hihaan.
  • Pese kädet kotiin palatessasi. Asemilla ei ole asiakkaille käsienpesu- tai wc-käyntimahdollisuutta.
  • Yhteistyökumppanimme ylläpitämien vaarallisten jätteiden ja/tai sähkölaitteiden vastaanottopaikkojen aukioloissa saattaa olla poikkeuksia. Tarkistathan tilanteen heidän sivuiltaan, ennen kuin lähdet viemään jätteitä. Muista, että lajitteluasemamme ottavat vastaan kodin sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet (50 litraa/kg) maksutta.

Katso LSJH:n lajitteluasemien aukioloajat osoitteesta www.lsjh.fi/jatekeskukset.