LSJH:n lajitteluasemien kävijämäärät kasvussa –toistaiseksi käytössä vain korttimaksu

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) lajitteluasemilla kävi alkuvuoden aikana yli 25 prosenttia enemmän asiakkaita vuoteen 2019 verrattuna. Kävijämäärissä on ollut selkeää kasvua myös vuoden toisella puoliskolla. Syyskuussa lajitteluasemilta kirjattiin miltei 30 prosenttia enemmän asiakastapahtumia kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Ylimääräisten kontaktien välttämiseksi lajitteluasemilla on siirrytty käyttämään vain korttimaksua ja maskin käyttöä suositellaan myös asiakkaille.

Korona on kasvattanut Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) asiakasmääriä. Alkuvuoden aikana asemilla vieraili kaikkiaan miltei 150 000 asiakasta, mikä on yli 25 prosenttia enemmän kuin vuoden 2019 alkupuoliskolla. Paikoittain esimerkiksi Topinojan jätekeskuksen asemalla on ollut jonoja, kun käytössä on ollut vain yksi kuormantarkastuskaista asiakasmäärään rajoittamiseksi.

– Sama kasvusuuntainen trendi näyttää jatkuvan myös vuoden tällä puoliskolla. Syyskuussa meillä kävi lähes 30 000 asiakasta, mikä on miltei 30 prosenttia enemmän kuin vuoden 2019 syyskuussa, kertoo LSJH:n palvelusuunnittelija Marko Kokkonen.

Toistaiseksi käytössä vain korttimaksu

Vaikka asemakäynnistä useimmiten selviääkin taskunpohjalla pyörivillä kolikoilla, on lajitteluasemilla päädytty ottamaan käyttöön vain korttimaksu.

– Asiakkaiden ja henkilökuntamme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Jotta ylimääräisiltä kontakteilta vältytään, on käteisen käytöstä päätetty toistaiseksi luopua, Kokkonen kertoo.

Varsinais-Suomeen annetun maskisuosituksen myötä lajitteluasemien henkilökunta palvelee jatkossa asiakkaita maskin takaa. Maskinkäyttöä suositellaan myös lajitteluasemalla asioiville.