Vierailukeskus Kahmari

Vierailukeskus Kahmarissa kiertotalous herää eloon. Keskus toimii oppimisympäristönä, näyttelytilana sekä yhteistyöverkostojen rakentajana.

Vierailukeskus Kahmari on LSJH:n neuvontatila ja toimialueen asukkaiden oppimisympäristö, jossa järjestetään maksutonta ja räätälöityä jätehuoltoaiheista koulutusta ja ympäristöneuvontaa erilaisille ryhmille.

Lounais-Suomen asukkaiden omana jätehuoltoyhtiönä LSJH edeltäjineen on tarjonnut laadukasta jäteneuvontaa alueen asukkaille jo vuosien ajan. Vierailukeskus nostaa neuvontatyön uudelle tasolle tarjoamalla mahdollisuuden oppia uutta luonnonvaroista, materiaalien arvosta sekä kierrätyksen ja lajittelun tärkeydestä saman katon alla. Kahmarissa asukkaat pääsevät tutustumaan jätehuoltoon ja lajitteluun tekemällä ja kokeilemalla itse.

Vierailukeskus Kahmari on oppimisympäristö myös LSJH:n toimialueen koululaisille. Keskuksen osallistavassa näyttelyssä vierailevat vuosittain muun muassa kaikki lähialueen 8.-luokkalaiset osana LSJH:n järjestämää jätehuoltoaiheista kiertoajelua.

Kiertotalouden näyteikkuna

Vierailukeskus Kahmari on näyteikkuna Topinpuiston kiertotalousverkoston yhteistyökumppaneille. Kahmarissa verkoston kumppanit pääsevät esittelemään palveluitaan, osaamistaan ja ideoitaan. Kiertotalousverkostossa etsitään uusia käyttötarkoituksia ja kierrätysratkaisuja materiaaleille sekä luodaan kohtaamispaikka ympäristöalan toimijoille yhteistyön vahvistamiseksi. Topinpuiston kiertotalouskeskus rakentuu tulevaisuudessa Topinojan jätekeskuksen ympärille.