Vierailukeskus Kahmari

 

Vierailukeskus Kahmarissa kiertotalous herää eloon. Keskus toimii oppimisympäristönä, näyttelytilana sekä yhteistyöverkostojen rakentajana.

Vierailukeskus Kahmari on LSJH:n neuvontatila ja toimialueen asukkaiden oppimisympäristö, jossa järjestetään maksutonta ja räätälöityä jätehuoltoaiheista koulutusta ja ympäristöneuvontaa erilaisille ryhmille.

Lounais-Suomen asukkaiden omana jätehuoltoyhtiönä LSJH edeltäjineen on tarjonnut laadukasta jäteneuvontaa alueen asukkaille jo vuosien ajan. Vierailukeskus on nostanut neuvontatyön uudelle tasolle tarjoamalla mahdollisuuden oppia uutta luonnonvaroista, materiaalien arvosta sekä kierrätyksen ja lajittelun tärkeydestä saman katon alla. Kahmarissa asukkaat pääsevät tutustumaan jätehuoltoon ja lajitteluun tekemällä ja kokeilemalla itse.

Vierailukeskus Kahmari on oppimisympäristö myös LSJH:n toimialueen koululaisille. Keskuksen osallistavassa näyttelyssä vierailevat vuosittain muun muassa kaikki lähialueen 8.-luokkalaiset osana LSJH:n järjestämää jätehuoltoaiheista kiertoajelua.

Ryhmän kanssa Kahmariin

Kiinnostaako tietää enemmän kestävästä kuluttamisesta, jätteiden lajittelusta sekä siitä, mitä jätteille tapahtuu sen jälkeen, kun ne on lajiteltua oikeaan jäteastiaan? Kahmarissa alueemme asukkailla on mahdollisuus saada tietoa kaikesta tästä ja muusta jätehuoltoon liittyvästä! Kerää kasaan vähintään 10 hengen ryhmä ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin voimme sopia vierailulle sopivan ajankohdan. Asiakaspalvelumme tavoitat sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@lsjh.fi tai puhelimitse soittamalla numeroon 0200 47470.

Vierailukeskus Kahmari sijaitsee Turun Orikedolla, osoitteessa Kuormakatu 17. Parkkipaikkoja on alueella rajatusti, ja ne löytyvät Lounais-Suomen Jätehuollon konttorin pihalta. Rajallisen pysäköinnin vuoksi kannattaakin suosia kimppakyytejä ja joukkoliikennettä. Vierailukeskukseen pääsee Föli-bussilla, linjat 14 ja 15 (pysäkki 1438: Oriketo). Reitit ja aikataulut löydät Fölin reittioppaasta: https://reittiopas.foli.fi. Huomioithan, että vierailukeskus on avoinna ainoastaan erikseen sovittuina ajankohtina.

Kiertotalouden näyteikkuna

Vierailukeskus Kahmari toimii myös näyteikkunana Topinpuiston kiertotalousverkoston yhteistyökumppaneille. Kahmarissa verkoston kumppanit pääsevät esittelemään palveluitaan, osaamistaan ja ideoitaan. Kiertotalousverkostossa etsitään uusia käyttötarkoituksia ja kierrätysratkaisuja materiaaleille sekä luodaan kohtaamispaikka ympäristöalan toimijoille yhteistyön vahvistamiseksi. Topinpuiston kiertotalouskeskus rakentuu tulevaisuudessa Topinojan jätekeskuksen ympärille.