Onko lietesäiliön kansi jäätynyt kiinni? Jumiutuiko jäteauto kinoksiin? Näin ehkäiset talven ongelmatilanteet itse.

Talvi yllättää aina jossain kohtaa. Liukkaat kelit voivat pahimmillaan aiheuttaa sen, että jäteastia jää tyhjentämättä. Vaikka isolla autolla pääsee kuin pääseekin lähelle astioita, joutuu kuljettaja kuitenkin jalkautumaan jäiselle tantereelle siirtämään astioita käsin. Liukas alusta on näissä hommissa vakava työturvariski, ja kuljettajan on käytettävä omaa harkintaansa. Kukaan ei kuitenkaan tahallaan jätä jäteastiaa tyhjentämättä. 

Yhdessä voimme pitää jätekuljetusten pyörät pyörimässä, kuljettajat ehjinä ja tyhjennykset aikataulussa!

Talven myötä myös lietesäiliöiden tyhjennys voi olla tavallista monimutkaisempaa. Kun nämä asiat ovat kunnossa, sujuvat kaikki tyhjennykset turvallisesti myös hurjimmissa talviolosuhteissa. 

  1. Liukkailla keleillä hiekoita piha ja kulkuväylä, jotta jäte- tai lieteauto pääse perille ja kuljettaja pystyy työskentelemään turvallisesti ja sujuvasti. Hiekoittaminen on erityisen tärkeää, jos  jäteastialle tai lietesäiliölle johtava väylä viettää alaspäin.
  2. Lumisilla keleillä varmista, että pihatie on aurattu. Luo lumet pihalta siten, että reitti lietesäiliölle ja jäteastialle on vapaa. Merkitse myös lietesäiliön sijainti, jotta kuljettaja löytää sen helposti, vaikka pihalla olisi kinoksia.
  3. Luo lumet myös jäteastian päältä ja sen välittömästä läheisyydestä, ettei kuljettaja tarvitse naparetkeilijän varusteita. Tarkista ettei kansi ole jäätynyt kiinni. Myös biojätteen nestepitoisuuden kanssa kannattaa talvella olla erityisen tarkka. Litimärkä biojäte jäätyy isoksi kimpaleeksi jota ei saa ulos astiasta aivan käden käänteessä.
  4. Kaiva lietesäiliön kansi esiin lumesta ja varmista, että se ei ole jäätynyt kiinni. Sulatusoperaatioon riittää usein muovipussillinen kuumaa vettä. Kun on tyhjennyksen aika, kannen tulee olla avattavissa joko käsin tai käsikäyttöisellä apuvälineellä. 

Joskus mikään ei auta.

Jos keli on liian haastava eikä tyhjennysauto pääse lietekaivolle, ilmoitathan siitä asiakaspalveluumme mahdollisimman pian. Jos kuljettaja toteaa, että lietesäiliön tyhjennystä on siirrettävä eteenpäin keliolosuhteiden takia, otamme sinuun yhteyttä, jotta voimme sopia jatkotoimenpiteistä yhdessä.