Perusmaksujen laskutus alkoi

Vuoden 2018 ensimmäiset jätehuollon perusmaksulaskut ovat lähteneet liikenteeseen. Ensimmäisinä laskun saavat Raision, Naantalin, Maskun ja Mynämäen asukkaat. Nousiaisten, Ruskon Vahdon, Paraisten saariston ja Kemiönsaaren asukkaat saavat laskunsa seuraavaksi. Kaikissa näissä kunnissa perusmaksu löytyy tänä vuonna samasta laskusta jäteastian tyhjennysten tai aluekeräysmaksun kanssa.

Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Marttilassa, Paimiossa, kanta-Paraisilla, Pöytyällä, Ruskolla, Salossa, Sauvossa ja Turussa perusmaksulasku tulee tänäkin vuonna erillisenä laskuna.

Mikä muuttui?

Perusmaksun suuruudet säilyivät ennallaan. Tänä vuonna jätehuoltolautakunta laajensi perusmaksun koskemaan myös asumattomia omakoti- ja pientaloja, sillä perusmaksulla katettaville palveluille on jatkuva ylläpitovelvollisuus kaikille käyttökuntoisille ja tilapäisesti tyhjänä oleville asuintaloille. Lisäksi useita vakituiseen asuinkäyttöön tarkoitettuja taloja käytetään vapaa-ajan asumiseen, vaikka jätemaksujen laskutuksen perusteena olevan kiinteistörekisterin mukaan talo olisi tyhjillään.

Asumattomien omakoti- ja pientalojen maksu on tasa-arvoinen kaikille asumismuodoille. Asunto-osakeyhtiöt ja vapaa-ajanasunnon omistajat ovat jo aiemmin maksaneet perusmaksun, vaikka asunto olisi ollut käyttämätön. Jatkossa asumattomia omakoti- ja pientalojen perusmaksu on 15 €/asunto/vuosi.

Lue lisää perusmaksusta ja sillä katettavista palveluista

Usein kysyttyä perusmaksusta