Pop up -lajitteluasema aloittaa kierroksensa Tarvasjoelta

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) Pop up -lajitteluaseman kuluvan vuoden kierrokset alkavat tiistaina 29.1. Liedon Tarvasjoelta. Pop up -lajitteluasemalla otetaan asukkailta vastaan pieniä määriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä, kodin rikkinäisiä sähkölaitteita ja poistotekstiiliä. Asema pysähtyy pääsääntöisesti kouluilla, mutta on mukana myös joissakin alueen tapahtumissa.

Pop up -lajitteluaseman kevätkauden kierrokset alkavat tiistaina 29.1. Liedon Tarvasjoelta. Asema pysähtyy Tarvasjoen koululla (Hämeen Härkätie 753) ja on asukkaiden käytettävissä klo 14–17.

Pop up -lajitteluasemalla otetaan vastaan pieniä määriä kotitalouksien jätteitä. Keräykseen voi tuoda maksutta käsissä kannettavan määrän kotitalouksien vaarallisia jätteitä sekä kodin rikkinäisiä sähkölaitteita ja poistotekstiilejä.

– Suuremmat määrät kyseisiä jätteitä, kuten auto- ja peräkärrykuormat, isommat sähkölaitteet tai isompi erä maalipurkkeja, on vietävä suoraan LSJH:n jätekeskuksiin, lajitteluasemille tai muihin kiinteisiin vastaanottopisteisiin, sillä Pop upin vastaanottokapasiteetti on rajallinen. Pop upissa vastaanotettavien jätteiden vieminen kiinteisiin vastaanottopisteisiin on maksutonta ympäri vuoden, LSJH:n palveluesimies Jaana Saario-Lomppi muistuttaa.

Kouluilla ja alueen tapahtumissa

Pop up -lajitteluasema pysähtyy pääsääntöisesti alueen kouluilla, jotka ovat helposti asukkaiden saavutettavissa. Pysähdys koululla antaa lisäksi oppilaille mahdollisuuden tutustua lähemmin jätehuoltoon ja oppia uutta vaarallisista jätteistä, sähkölaiteromusta ja poistotekstiileistä.

– Koululaiset saavat ennen Pop up -lajitteluasemapäivää jätehuoltoaiheisen tehtävän ja materiaalia, jota he voivat käydä läpi yhdessä opettajansa kanssa. Lajitteluaseman vierailu koululla on oppilaille konkreettinen esimerkki siitä, miten jätehuolto toimii, Saario-Lomppi kertoo.

Pop up -lajitteluasema on koulupysähdysten lisäksi mukana myös joissakin LSJH:n omistajakuntien tapahtumissa.

– Esimerkiksi Turun keskusta-alueelle Pop upia on toivottu kovasti. Vastaamme toiveisiin tuomalla Pop upin tänä vuonna ainakin Turun Jokisataman avajaisiin 25.5. sekä osaksi Turun päivän viikonloppua lauantaina 14.9. Tarkemmista kellonajoista ja sijainnista tiedotetaan lähempänä tapahtumia, Saario-Lomppi sanoo.

 

POP UP -LAJITTELUASEMA OTTAA VASTAAN MAKSUTTA PIENIÄ MÄÄRIÄ:

  • Kotitalouksien vaarallisia jätteitä (mm. maalit, liimat, lakat, aerosolit)
  • Poistotekstiiliä (mm. rikkinäiset paidat, pyyhkeet, lakanat)
  • Pienelektroniikkaa (mm. kännykät, sähköhammasharjat)
  • Paristoja
  • Loisteputkia ja energiansäästölamppuja

Jätteet on hyvä lajitella etukäteen ennen asemalle tuomista asioinnin sujuvoittamiseksi. Vaaralliset jätteet on pidettävä erillään toisistaan ja pakattava hyvin kannelliseen alkuperäispakkaukseen tai muuhun kannelliseen pakkaukseen, jonka sisältö on merkittävä huolellisesti.

Lisätiedot ja aikataulut: www.lsjh.fi/pop-up-lajitteluasema.