Rauhalan jätekeskus uudistui

Paraisilla sijaitseva Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) Rauhalan jätekeskus on uudistunut. Asemalla tehtyjen muutosten ansiosta asiointi jätekeskuksessa on asukkaille entistä sujuvampaa. Keskuksen liikennejärjestelyjä on muutettu, jätelavoja sijoiteltu uudelleen ja alueen valaistusta parannettu. Rauhalassa on tarjolla pullakahvit uudistuksen kunniaksi lauantaina 6.10.2018 klo 10–15.

Rauhalan jätekeskuksessa on tehty uudistustöitä viime vuosien aikana. Muutostyöt on nyt saatu valmiiksi, ja uudistuneella asemalla asiointi on entistä jouhevampaa. Jätekeskuksen liikennejärjestelyt on suunniteltu uudelleen, mikä parantaa liikenneturvallisuutta alueella. Esimerkiksi saapuva ja lähtevä liikenne eivät enää kulje samaa reittiä, vaan lähtevälle liikenteelle on rakennettu erillinen poistumisreitti. Lisäksi tiemerkintöjä sekä liikenne- ja liikenteenohjausmerkkejä on lisätty alueella, mikä sujuvoittaa asiointia.

Kuormantarkastusta helpottamaan on asennettu puomit, jotka pysäyttävät asiakasliikenteen toimistorakennuksen eteen ennen lajittelualueelle ajoa. Jäteaseman vastaanottolavoja on uudelleensijoiteltu laajennetulle kenttäalueelle. Esimerkiksi vaarallisen jätteen varaston paikka on vaihtunut. Samoin risujen sekä betoni- ja tiilijätteen vastaanottopaikat. Lavojen uudella sijoittelulla on pyritty sujuvoittamaan asiointia. Lavat on sijoiteltu loogisesti liikenteen tulosuuntaan nähden, ja tyhjennykset lavoille ja prässeihin on helppo tehdä. Alueelle on asennettu kaksi uutta valaisinpylvästä, mikä helpottaa asiointia myös valon vähentyessä.

Uudistuneen jätekeskuksen kunniaksi Rauhalassa juodaan pullakahvit tulevana lauantaina 6. lokakuuta klo 10–15.LSJH:n ympäristöneuvoja kertoo paikan päällä lajittelusta, kierrätyksestä ja jäteasemapalveluista. Neuvontapisteellä voi osallistua lajitteluaiheiseen visailuun sekä arvontaan, jonka pääpalkintona on lahjakortti lajitteluasemalle.

Kahvitarjoilu Rauhalan uudistuneessa jätekeskuksessa la 6.10. klo 10–15, Sydmontie 173, Parainen.