Saariston jätehuolto tutuksi – kelluva näyttely M/S Roopella Saaristomeren satamissa

Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry)
Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH)

Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) ja Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH) järjestävät kelluvan näyttelyn PSS ry:n huoltoalus M/S Roopella neljässä vierasvenesatamassa Saaristomerellä 19.–21.7. Huoltoalukselle ovat tervetulleita kaikki saariston jätehuollosta ja ympäristöystävällisestä vesillä liikkumisesta kiinnostuneet.

– Idea yhteisestä kelluvasta näyttelystä lähti siitä, että haluamme enemmän tuoda esiin LSJH:n ja PSS ry:n palveluita ja rooleja Saaristomeren alueella. LSJH vastaa sekä vakituisten että vapaa-ajan asukkaiden jätehuollosta saaristossa ja PSS ry huolehtii vesilläliikkujien jätteistä. Useissa saarikohteissa jätepisteet ovat yhteisiä, ja LSJH on myös investoinut PSS ry:n huoltoalukseen M/S Roopeen, kertoo Lounais-Suomen Jätehuollon ympäristöneuvoja Mikaela Sundqvist.

Kelluvassa näyttelyssä on paikalla Lounais-Suomen Jätehuollon ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n edustajia antamassa käytännön lajitteluvinkkejä ja kertomassa ympäristöystävällisestä vesillä liikkumisesta sekä esittelemässä huoltoalus M/S Roopen toimintaa. PSS ry opastaa muun muassa, miten biojätteiden keräys onnistuu helposti myös veneillessä. Yhdistys on mukana SaaRa – Ravinnekiertoa Saaristomeren matkailukohteissa -hankkeessa, jonka tavoitteena on ruokahävikin vähentäminen sekä syntyneen biojätteen paikallinen hyödyntäminen saaristossa.

Kelluva näyttely on lisäksi osa Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vesiyksikön yhteisiä Vaikuta vesiin Nyt -infotilaisuuksia Saaristomerellä. Myynnissä on PSS ry:n Roope-tuotteita.

Tervetuloa paikalle!

Kelluvan näyttelyn ajat ja paikat:

Perjantai 19.7. klo 16–18 Nauvo
Lauantai 20.7. klo 11–13 Näsby
Lauantai 20.7. klo 15–17 Iniö, Norrby
Sunnuntai 21.7. klo 11–13 Korpoström