Salon Korvenmäessä vietetään 8.6. Jätteiden yötä

Mediatiedote 31.5.2022

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH)
Lounavoima Oy

Keskiviikkona 8.6. kello 18–21 vietetään Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) Korvenmäen jätekeskuksessa Jätteiden yötä. Koko perheelle suunnattu tapahtuma tarjoaa tietoa kiertotaloudesta ja jätteiden lajittelusta sekä mahdollisuuden tutustua Lounavoiman ekovoimalaitokseen ja vierailukeskus Hehkuun. Tarjolla on myös kevyempää ohjelmaa ja tarjoilua koko perheelle.

Jätteiden yötä vietettiin ensimmäisen kerran Salon Korvenmäen jätekeskuksessa vuonna 2018. Kesällä 2019 Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) järjesti tapahtuman Isosuon jätekeskuksessa Raisiossa, mutta pandemian myötä Jätteiden yö -tapahtumien järjestämisestä luovuttiin kahden vuoden ajaksi. Nyt tapahtuma palaa kesäkuun alussa Salon Korvenmäkeen, jonka maisema on muuttanut muutamassa vuodessa muotoaan ekovoimalaitoksen ja vastikään avatun vierailukeskuksen myötä.

– Järjestämme Salon Jätteiden yön yhdessä Lounavoima Oy:n kanssa. Kolme vuotta sitten esittelimme alkanutta ekovoimalaitoshanketta, mutta tällä kertaa voimme järjestää valmiissa voimalaitoksessa ennakkoon ilmoittautuneille tutustumiskierroksia, kertoo LSJH:n ympäristökasvatuksen ja jäteneuvonnan palveluesimies Katariina Humalamäki.

Myös Korvenmäessä toimiva vierailukeskus Hehku on Jätteiden yönä avoinna kello 21 asti. Siellä sekä lajitteluasemalla pidettävissä tietoiskuissa on tarjolla tietoa arjen kiertotaloudesta ja jätteiden lajittelusta. Lapsille on omaa ohjelmaa muun muassa lelunvaihtotorilla, jossa mukanaan tuomansa vanhan lelun voi vaihtaa toiseen leluun. Illan musiikista vastaa suomusjärveläinen muusikkopariskunta Anniina ja Samuli Jokinen. Jätteiden yöstä ei myöskään tarvitse lähteä nälkäisenä kotiin, sillä tarjolla on hampurilaisia 250 ensimmäiselle osallistujalle.

– Korvenmäkeen on koko illan ajan myös maksuton non stop -bussikuljetus Salon torilta. Tapahtuma jatkuu aina iltayhdeksään asti ja myös lajitteluasema palvelee koko illan. Sinne voi tuoda tuttuun tapaan maksutta esimerkiksi kotitalouksien vaarallisia jätteitä enintään 50 kiloa tai litraa, sähkö- ja elektroniikkalaitteita, muovipakkauksia, metalliromua, poistotekstiiliä, puujätettä, enintään kuution verran painekyllästettyä puuta, loisteputkia, led- ja energiansäästölamppuja sekä risuja ja oksia, Humalamäki muistuttaa.

Viime vuonna toimintansa aloittanut Korvenmäen ekovoimalaitos tuottaa kierrätyskelvottomasta polttokelpoisesta jätteestä lämpöä noin 15 000:een kaukolämmön piirissä olevaan salolaiskotiin sekä sähköä valtakunnan verkkoon.

– Ekovoimalaitos on kiinnostanut yleisöä suuresti. Siksi on hienoa, että voimme järjestää siellä avoimia tutustumiskierroksia. Paikkoja on kuitenkin rajoitetusti ja osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista, kertoo Lounavoiman palvelupäällikkö Elina Annala.

Aikuisille suunnatuille laitoskierroksille tulee ilmoittautua viimeistään tiistaina 7.6. osoitteessa www.koolle.fi/jatteidenyo. Samasta osoitteesta löytyy myös lisätietoja Jätteiden yöstä.