Siivoustempaus Aurajoessa Turun päivänä

Sukeltajat pulahtavat sunnuntaina savisameaan veteen siivoamaan Aurajokea romuista ja jätteistä. AWARE-tapahtumalla halutaan muistuttaa, että Aurajoki ei saa olla kaatopaikka ja samalla herättää meitä laajemmin pohtimaan Saaristomeren ja Itämeren tilaa.

Turun seudun sukeltajat järjestävät Turun päivänä sunnuntaina 20. syyskuuta 2015 siivoustempauksen Aurajoessa yhdessä Aurajokisäätiön, Lounais-Suomen Jätehuollon ja Turun Seudun hyötykuljetuksen kanssa. Sukeltajat pulahtavat veteen klo 12.  Jokea siivotaan kahden tunnin ajan Kristiinankadun pään viereiseltä osuudelta, eli Auransillan ja Teatterisillan väliseltä alueelta.

Turussa jo yli 20 vuoden ajan järjestetyllä tempauksella herätellään pohtimaan, mitä me Aurajoelle ja sitä kautta Itämerelle syötämme. Vuosittain joesta on löytynyt polkupyöriä, satoja olut- ja siideripulloja, puistonpenkkejä, liikennemerkkejä, ostoskoreja, käsipuhelimia ja muuta tavaraa. Ylössukelletut romut kuljetetaan Topinojan jätekeskukseen kierrätystä ja jatkokäsittelyä varten. Joesta löytyy vuosittain myös historiallisia ”aarteita”.

Aurajoen siivoustempaus on osa maailmanlaajuista AWARE –projektia (Aquatic World Awareness, Responsibility and Education), jonka tavoitteena on lisätä tietoa vesistöjemme tilasta ja jakaa ympäristötietoisuutta. Roskaantuminen vaikuttaa myös negatiivisesti kaupunkiympäristön viihtyvyyteen ja aiheuttaa siivouskustannuksia.

Mukana tempauksessa ovat myös DG-Diving Group, hinauspalvelu Alfons Håkans, Turku Energia, Turun Satama, ja Ursuk Oy.

Järjestäjät toivottavat kaikki Aurajoen ystävät tervetulleiksi seuraamaan sukellusta sekä mitä kaikkea Aurajoesta löytyy.

Lisätietoja tapahtumasta: Jouko Moisala, puh. 040-550 1064