Sukeltajat siivoavat Aurajokea Turun päivänä 18.9.

Turun seudun sukeltajat solahtavat jälleen joukolla Aurajoen syvyyksiin sunnuntaina 18.9.2016 klo 12-14 välisenä aikana seulomaan joen pohjaa romusta ja roskista. Tapahtumapaikkana on jokiranta Kristiinankadun päässä.

Tempausta on toteutettu Turussa jo parinkymmenen vuoden ajan. Sukeltajat nostavat pareittain sameasta jokivedestä kaikkea mahdollista sinne heitettyä romua. Aiempina vuosina joen uumenista on löytynyt muun muassa lähes 1000 polkupyörää, puistonpenkkejä, liikennemerkkejä, kännyköitä, ostoskärryjä ja tietysti lukemattomat määrät pulloja ja juomatölkkejä. Rannalle nostetut romut lajitellaan ja toimitetaan kierrätykseen.

Jokavuotisen tempauksen tarkoituksena on muistuttaa, että Aurajoki ei saa olla kaatopaikka vaan vaalimisen arvoinen kulttuurijoki kaupungin sydämessä! Samalla halutaan kiinnittää huomiota siihen, että roskaaminen aiheuttaa ympäristöhaittojen lisäksi turhaa siivoustyötä ja kustannuksia.

Tapahtuman järjestävät Turun seudun sukeltajat, Aurajokisäätiö, Lounais-Suomen Jätehuolto ja Turun Seudun Hyötykuljetus. Talkoissa mukana ovat myös DG-Diving Group. Turun Seudun Hyötykuljetus ja Turku Energia. Tapahtuma on osa Turun päivän ohjelmaa.

Järjestäjät toivottavat kaikki Aurajoen ystävät tervetulleiksi seuraamaan sukellusta ja mitä kaikkea Aurajoen pinnan alta tällä kertaa paljastuu. Lisäksi tarjolla on tietoa Aurajoesta, sukeltamisesta ja ympäristöasioista.

Lisätietoja:

Turun seudun sukeltajat, Jouko Moisala, puh. 040-550 1064

Aurajokisäätiö, Sinikka Paulin, puh. 040-5537 409 tai sinikka.paulin(at)aurajoki.net

Lounais-Suomen Jätehuolto, puh. 040 8670115 tai tuuli.merilainen(at)lsjh.fi