Suosittujen tapahtumien banderollit kestokasseiksi

Tall Ships Races -purjelaivatapahtumaa ja Ruisrock-festivaalia mainostaneet banderollit ovat saaneet uuden elämän ostoskasseina Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) ja Globe Hopen yhteistyössä.

Suosittuja turkulaisia tapahtumia mainostaneista lippukankaista tehtiin ostoskasseja LSJH:n ja Globe Hopen yhteistyössä. Globe Hope on valmistanut uniikit kestokassit käytetyistä tapahtumabanderolleista, jotka ovat mainostaneet vuoden 2017 Tall Ships Races -tapahtumaa sekä Ruisrock-festivaalia.

Globe Hopen valmistamia kestokasseja myydään LSJH:n jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla. Ostamalla oman kassin, on mukana tukemassa Saaristomeren hyväksi tehtävää tärkeää suojelutyötä. 9 euroa maksavan kassin hinnasta 2 euroa ohjataan Saaristomeren Suojelurahastolle. Oman kestokassin voi voittaa myös LSJH:n neuvontapisteellä kesäkauden markkinoilla ja tapahtumissa.

Käytettyjä mainosbanderolleja ohjataan myös muuhun uusiokäyttöön osana Topinpuiston kiertotalousverkoston toimintaa. Turun Ammattikorkeakoulun ja Turun kaupungin alkuun saattamassa Kiertobanderolli-projektissa yhteistyötä tehdään banderollien käyttäjien, painotalojen ja kierrätysmateriaaleja tuotannossaan hyödyntävin yritysten kanssa. Topinpuiston ja LSJH:n tavoitteena on tunnistaa ja erottaa jätteeksi muuten päätyvistä tuotteista materiaaleja, joille löytyy uusia käyttökohteita ja joista voi syntyä uutta liiketoimintaa.