Teiden liukkaus vaikeuttaa jätekuljetuksia

Liukkaus vaikuttaa jätteenkuljetuksiin hidastamalla jäteautojen siirtymistä ja vaikeuttamalla jäteastioiden tyhjennystä. Tämä voi aiheuttaa viivästyksiä jäteastioiden tyhjennyksiin, eli jäteauto ei välttämättä tule tyhjentämään astiaa normaalina tyhjennyspäivänä.

Huolehdithan pihan ja kulkuväylän hiekoituksesta, jotta jäteauto pääsee perille ja kuljettaja pystyy työskentelemään turvallisesti ja sujuvasti. Hiekoittaminen on erityisen tärkeää, jos pihatie tai jäteastian siirtoväylä viettää alaspäin.

Haastavat sääolosuhteet vaikeuttavat myös ylimääräisten tyhjennysten järjestämistä, joten niitä ei tällä hetkellä suositella tilaamaan. Tämä koskee alueita Kemiönsaari, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paraisten saaristo, Raisio ja Ruskon Vahtoa.

Jos jäteastia on täynnä eikä sitä keliolosuhteiden vuoksi päästä tyhjentämään normaalina tyhjennyspäivänä, voi polttokelpoista jätettä jättää jäteastian viereen hyvin suljetussa jätesäkissä. Ylimääräinen jätesäkki viedään pois normaalin tyhjennyksen yhteydessä, eikä siitä poikkeustilanteessa tule asiakkaalle lisäveloitusta.