Topinojan jätekeskuksen palvelut palautuivat normaaleiksi tulipalon jäljiltä

Topinojan jätekeskuksen palvelut ovat palautuneet normaaleiksi keskiviikkoisen tulipalon jäljiltä. Karkeajätteen lajittelukentän jälkiraivaustyöt ovat edelleen käynnissä. Jätekeskuksen alueella on tehty tiettyjä poikkeusjärjestelyitä, ja henkilökunta ohjeistaa kuorman tuojia jätteen vastaanotossa. Paloalue ei sijaitse lähellä pienkuormien lajittelualuetta tai polttokelpoisen jätteen varastokasoja, joten sillä ei ole vaikutusta asioimiseen.

Topinojan jätekeskuksen karkean jätteen lajittelukentällä syttyi keskiviikkona iltapäivällä tulipalo. Käsittelyä odottanut huonekalukasa syttyi palamaan hieman ennen kello viittä iltapäivällä. Huonekalukasan lisäksi paloi kaksi urakoitsijan kaivinkonetta, yksi LSJH:n jätelava sekä karkean jätteen sekakuormista jo eroteltuja jätejakeita. Karkean jätteen kentälle toimitetaan käsittelyyn sekalaisesta jätteestä koostuvia lajittelemattomia suurkuormia, joista erotellaan hyötykäyttöön kelpaavat materiaalit.

Topinojan jätekeskus jouduttiin sulkemaan keskiviikkona liikenteeltä noin kello 17–19 väliseksi ajaksi, ja poliisi ohjasi liikenteen pois alueelta. Pelastuslaitos sai palon hallintaansa kello 18 mennessä, mutta palon jälkisammutustyöt ovat jatkuneet vielä tänään torstaina. Palon syttymissyy ei ole selvillä.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) palvelujohtaja Jaana Turpeinen kiittelee pelastuslaitoksen ja LSJH:n henkilökunnan ripeää toimintaa.
– Vaikka jätteenkäsittelyssä noudatetaan tiukkoja turvatoimia, ovat tulipalot jätekeskuksissa mahdollisia. Onneksi pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan, eikä tämän suurempaa vahinkoa päässyt tapahtumaan, Turpeinen sanoo.