Kasviskeittoa ja Kari Aihinen Kauppatorilla!
Saa syödä! –tapahtumassa torstaina 10.9. tarjoillaan Turun Kauppatorilla kello 11 alkaen tuhat maksutonta lounasta. Lounastarjoilu torilla jatkuu niin pitkään kuin annoksia riittää.
Tempauksella Lounais-Suomen Jätehuolto kannustaa sekä kuluttajia että kaikkia ruokaketjun toimijoita kiinnittämään huomiota ruoan tuhlaukseen ja pohtimaan keinoja ruokahävikin minimoimiseksi. Torilla aiheesta keskustellaan monesta näkökulmasta – haastateltavia jututtaa helsinkiläisen ravintola Savoyn keittiöpäällikkö, Kaappaus keittiössä –TV-sarjasta tuttu Kari Aihinen.
Kasviskeitto, jonka raaka-aineena käytetään tuottajien ja kauppojen ylijäämäkasviksia, valmistuu Raision ammattiopiston kokkiopiskelijoiden kattiloissa. Satotukku toimittaa ylijäämäkasvikset ja Arkea Oy leivät.
Saa syödä! -tempaus tuo ruokapadat yhtä aikaa Helsingin, Turun, Tampereen ja Kuopion keskustoihin. Yhteensä tempauksessa tarjoillaan noin 6000 kasvisruokalounasta.
Vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen: www.saasyoda.fi
Tapahtuman valtakunnalliset Facebook-sivut