Tule kuulemaan ja keskustelemaan ekovoimalaitoksesta

Mediatiedote 12.01.2018

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy

Salon Kaukolämpö Oy

Salon kaupunki

 

Tule kuulemaan ja keskustelemaan ekovoimalaitoksesta

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH), Salon Kaukolämpö Oy ja Salon kaupunki järjestävät ekovoimalaitoshankkeen yleisötilaisuuden Salon seudun ammattiopistolla torstaina 18.1. klo 17–19.30.

Salon Korvenmäen ekovoimalaitoshankkeesta järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus torstaina 18. tammikuuta. Tilaisuudessa kerrotaan hankkeesta ja sen aikataulusta, ja kaupunkilaiset voivat esittää kysymyksiä LSJH:n, Salon Kaukolämmön ja Salon kaupungin edustajille sekä hankkeen parissa työskenteleville asiantuntijoille.

– Ekovoimalaitoshanke on herättänyt paljon keskustelua ja kysymyksiä salolaisten keskuudessa sekä Lounais-Suomen alueella. Haluamme järjestää Salossa tilaisuuden, jossa asukkaiden kanssa käydään läpi muun muassa ekovoimalaitoksen ympäristövaikutuksia sekä laitoksen merkitystä osana alueellista jätehuoltoa ja kiertotaloutta, Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna kertoo.

LSJH:n ja Salon Kaukolämmön perustama energiayhtiö rakennuttaa Salon Korvenmäkeen ekovoimalaitoksen, jossa lounaissuomalaisten kierrätyskelvottomat roskat hyödynnetään lähienergiaksi asukkaille ja yrityksille. Laitos on tarkoitus saada toimintavalmiiksi vuonna 2020.

Koska yleisötilaisuuden aika on rajallinen, kysymyksiä voi halutessaan lähettää etukäteen osoitteeseen asiakaspalvelu@lsjh.fi. Kysymyksistä ja vastauksista tehdään kooste LSJH:n nettisivuille.

Ekovoimalaitoshankkeen yleisötilaisuus to 18.1.2018 klo 17–19.30 Salon seudun ammattiopiston auditoriossa, osoitteessa Taitajankatu 6, Salo. Tilaisuus on avoin kaikille. Lämpimästi tervetuloa!

 

Ekovoimalaitoshankkeen yleisötilaisuus

Paikka: Salon seudun ammattiopiston auditorio

Aika: torstaina 18.1.2018 klo 17–19.30

Ohjelma:

17:00 Tilaisuus alkaa

17:10 Ekovoimalaitoshankkeen esittely (Jukka Heikkilä, toimitusjohtaja, LSJH)

17:40 Ekovoimalaitoksen ympäristövaikutukset (Ympäristökonsultoinnin vetäjä Karoliina Joensuu, Vice President, Environmental Consulting, ÅF-Consult Oy)

18:05 Syntypaikkalajittelu on kiertotalouden perusta (Miia Jylhä, kiertotalousasiantuntija, LSJH)

18:25 Salon kaupungin puheenvuoro (Lauri Inna, kaupunginjohtaja; Mika Mannervesi, kaupunkikehitysjohtaja)

18:40 Salon Kaukolämmön puheenvuoro (Jarkko Niemi, toimitusjohtaja)

18:55 Loppukeskustelu

19:30 Tilaisuus päättyy