Uusi Huomiselle -lehti jaossa tiistaina 13.10.

Lounais-Suomen Jätehuollon uusi asiakaslehti Huomiselle jaetaan tällä viikolla Turun ja Salon seudun kaikkiin koteihin. Lehti on syyskuussa fuusioituneiden Turun Seudun Jätehuollon ja Rouskiksen ensimmäinen jätehuollon ajankohtaisista asioista kertova yhteinen lehti. Lehtiä jaetaan yhteensä yli 246 000 kappaletta, eli lehti on yksi Varsinais-Suomen suurimpia asiakaslehtiä.

Lehden nimi tulee yhtiön tunnuslauseesta ”Pienempi kuorma huomiselle”. Yhtiö tekee määrätietoisesti työtä jätteen määrän vähentämiseksi ja huomisen ympäristökuormituksen pienentämiseksi.

Ensimmäisessä numerossa esitellään laajasti 17 kunnan omistaman jäteyhtiön asukkaille suunnattuja palveluita. Toimialueella, joka ulottuu Mynämäestä Saloon ja saariston Utö:hön asti, on 12 jätekeskusta ja lajitteluasemaa, 16 vaarallisen jätteen vastaanottopaikkaa, 490 kierrätyspistettä sekä kiertäviä keräyksiä niin saaristossa kuin mantereella. Lehdessä on myös asiaa maksuttomasta jäte- ja kestävän kuluttamisen neuvonnasta, joka tavoittaa kasvokkain vuosittain noin 18 000 alueen asukasta.

Suuren yleisösuosion saavuttaneessa Saa Syödä -tapahtumassa vieraillut ja myös Kaappaus keittiössä  -sarjasta tunnettu kokki Kari Aihinen kertoo omia ajatuksiaan ruokajätteen vähentämisestä. Lehdessä on myös käyty Kemiönsaaren entisen kunnanjohtajan Tom Simolan kotona keskustelemassa jätehuollosta kunnanjohtajan ja perheenisän näkökulmasta katsottuna.

Vuodenvaihteen alussa alkavasta biojätekeräyksestä on lehdessä laajasti tietoa. Keräys koskee yli 170 000 Turun seudun taloyhtiön asukasta.

Lehden keskiaukeamalta löytyy tuttuun tapaan päivitetty lajitteluaukeama. Aukeaman voi irrottaa julisteeksi vaikkapa keittiön kaapin oveen, niin ei sormi mene suuhun jätteen lajittelussa. Lehdessä on myös kiertävien jätekeräyksien aikatauluja.

Lehti on postitettu alueen asukkaille osoitteettomana ja osoitteellisena jakeluna. Suomenkielinen lehti jaetaan julkisena tiedotteena kaikkiin koteihin ja ruotsinkielinen osoitteellisena jakeluna ruotsinkielisiin talouksiin. Kemiönsaaressa ja Paraisilla lehti tulee kotiin kielikoodin mukaan osoitteellisena.

Huomiselle -lehden voit lukea myös netissä tästä linkistä:

Huomiselle syksy 2015