Vaikuta jätehuollon kehittämiseen Lounais-Suomessa

Turun ja Salon seudun kunnat ovat käynnistäneet yhteisen jätehuoltopolitiikan laadinnan. Asukkaat, asukasyhteisöt ja muut kiinnostuneet tahot kutsutaan mukaan pohtimaan jätehuollon kehittämistä. Jätehuollon tavoitteisiin voi vaikuttaa Otakantaa-verkkopalvelussa tai osallistumalla yleisöseminaariin ja työryhmätyöhön.

Jätehuoltopolitiikka on kuntien yhteinen tahto siitä, millaisin periaattein kuntien vastuulla olevaa yhdyskuntajätehuoltoa toteutetaan. Työssä määritellään jätehuoltopalveluille tavoitetaso ja mittarit sekä jätetaksan perusteet. Jätehuoltopolitiikka valmistellaan vuosille 2017 – 2022.

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta järjestää jätehuollon kehittämistä ja ajankohtaisia asioita käsittelevän, yleisölle avoimen seminaarin 16.2. klo 16 – 18 osoitteessa Puutarhakatu 1, Turku (Kiinteistöliikelaitoksen auditorio).

Jätehuoltopolitiikkaa valmistellaan maaliskuusta alkaen asiantuntijoiden vetämissä työryhmissä. Työryhmiin voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä helmikuun aikana Lounais-Suomen jätehuoltolautakuntaan, jatehuoltolautakunta(at)turku.fi.

Työryhmien teemat ovat:

1. Jätehuollon palvelutaso ja rahoitus

2. Yhdyskuntajätteen hyödyntämisen kehittäminen

3. Lietehuollon kehittäminen

4. Jätehuoltopalvelut asiakkaille.

Jätehuoltopolitiikan laatimiseen voi osallistua myös oikeusministeriön ylläpitämässä Otakantaa -verkkopalvelussa, osoitteessa otakantaa.fns.fi. Hankkeen otsikko on Jätepoliittinen ohjelma Lounais-Suomeen.

Jätehuollon yhteistyökunnat ovat Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Lieto, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo ja Turku. Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta, joka on kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen, koordinoi politiikan valmistelutyötä.

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan toimialueella on tällä hetkellä voimassa kaksi erillistä jätepoliittista linjausta; Kemiönsaaren, Paimion, Salon ja Sauvon alueen jätepoliittinen ohjelma vuosille 2012 – 2016 ja Turun seudun kuntien jätepolitiikka 2011 – 2020.

Lisätietoja antavat:

jätehuoltoasiamies Satu Ojala, p. 044 727 6827 satu.ma.ojala(at)turku.fi ja

jätehuoltoasiamies Veli-Matti Suhonen p. 040 180 76 57 veli-matti.suhonen(at)turku.fi

 

Suora linkki hankkeen Otakantaa-sivulle: Vaikuta jätehuollon kehittämiseen Lounais-Suomessa