Koronavirustilanteen vaikutukset LSJH:n palveluihin

Kokoamme tälle sivulle kaikki tiedot koronavirustilanteen vaikutuksista toimintaamme.

Jätehuolto on tärkeä yhteiskunnallinen peruspalvelu, joka on turvattava myös poikkeusolosuhteissa. Pidämme tärkeänä asiakkaiden ja henkilökunnan terveyttä ja hyvinvointia, ja huomioimme viralliset ohjeistukset kaikessa toiminnassamme. Turvataksemme yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittiset palvelut alueemme jätehuollossa, olemme päätyneet tiettyihin poikkeusjärjestelyihin, jotka löytyvät eriteltynä tältä sivulta. Seuraamme tilannetta päivittäin ja tiedotamme tällä sivulla kaikista mahdollisista muutoksista.

Tiedotteemme:

Suurin osa LSJH:n tauolla olleista palveluista jälleen käynnissä 11.6.2020

LSJH:n kiertävät keräykset tauolla juhannukseen asti – Lajitteluasemat palvelevat toistaiseksi normaalisti 3.4.2020

LSJH turvaa jätehuoltopalvelut poikkeustilanteessa 18.3.2020

Käytössäsi olevat palvelumme

Jätekeskuksemme ja lajitteluasemamme ovat auki, ja jätteen vastaanotto toimii tällä hetkellä normaalisti. Katso aukioloajat.
Vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi:

 • Ethän asioi asemalla sairaana tai jos se ei ole välttämätöntä.
 • Älä lähde lajitteluasemalle isolla porukalla.
 • Muista pitää turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
 • Yski ja aivasta kertakäyttönenäliinaan tai hihaan.
 • Käytä käsidesiä.
 • Käytä asioidessasi hanskoja, jos mahdollista.
 • Suosi korttimaksua ja käytä lähimaksua, jos mahdollista.
 • Pese kädet kotiin palatessasi. Asemilla ei ole asiakkaille käsienpesu- tai wc-käyntimahdollisuutta.
 • Yhteistyökumppanimme ylläpitämien vaarallisten jätteiden ja/tai sähkölaitteiden vastaanottopaikkojen aukioloissa saattaa olla poikkeuksia. Tarkistathan tilanteen heidän sivuiltaan, ennen kuin lähdet viemään jätteitä. Muista, että lajitteluasemamme ottavat vastaan kodin sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet (50 litraa/kg) maksutta.

Jätekuljetukset ja jäteastian tyhjennykset jatkuvat tällä hetkellä kutakuinkin normaalisti. LSJH:n kilpailuttamien alueiden kuljetusurakoitsijat Kemiönsaaressa, Maskussa, Mynämäessä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisten saaristossa, Raisiossa ja Ruskon Vahdolla varautuvat kuitenkin mahdollisiin sairaustapauksiin ajamalla jätteenkuljetuksia etukäteen. Tämän vuoksi on mahdollista, että jäteastioiden tyhjennyspäivät siirtyvät normaalista ajankohdasta +/- 1–2 päivällä. Niissä alueemme kunnissa, joissa kiinteistön haltija on itse tehnyt sopimuksen jätteiden kuljetuksista kuljetusyrityksen kanssa, voi jätteenkuljetuksiin liittyviä asioita tiedustella omalta kuljetusyhtiöltään.

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa kaikissa jätehuoltoon liittyvissä kysymyksissä puhelimitse ja sähköisesti. Asiakaspalvelu palvelee puhelimitse arkisin klo 9–15 numerossa 0200 47470 ja sähköpostitse asiakaspalvelu@lsjh.fi.

Sähköinen asiointi on käytössäsi normaalisti: Siirry sähköiseen asiointiin.
Palvelu on tarkoitettu LSJH:n kuljetuskuntien eli Kemiönsaaren, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paraisten saariston, Raision ja Ruskon Vahdon asukkaille ja mökkiläisille.

Kiertävät jätekeräyksemme Siira ja Pop up -lajitteluasema kiertävät jälleen normaalisti.

Poistotekstiilimyymälämme Turun Kärsämäessä palvelee normaalisti.

Poikkeukset toiminnassamme

Neuvontatoimintaamme jatketaan 1.6. alkaen. Tarjoamme neuvontaa enintään 20 hengen ryhmille ja suosimme ulkotiloissa tapahtuvia neuvontatilaisuuksia. Neuvojamme eivät osallistu muiden järjestämiin sisätiloissa tapahtuviin tilaisuuksiin. Neuvontamateriaalinen lainaaminen ei toistaiseksi ole mahdollista.

 •  Neuvontaa saa myös puhelimitse ja sähköpostitse ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme puh. 0200 47470 tai asiakaspalvelu@lsjh.fi.
 • Jätteiden ABC:sta saat lajitteluapua 24/7: www.lsjh.fi/abc.
 • Vierailukeskus Kahmariin pääset virtuaaliselle kierrokselle täällä.

Noutopalvelu on keskeytetty 2.8. asti. Tämän jälkeen tarjoamme palvelua tietyin rajoituksin. Lue lisää noutopalvelusta.

Topinojan lajitteluasemalla on käytössä vain yksi kuormantarkastuskaista normaalin kahden sijaan. Tämä hidastaa kuormantarkastusta ja saattaa aiheuttaa ajoittain jonoa. Toivomme asiakkailtamme kärsivällisyyttä ja ymmärrystä asian suhteen.

Perutut tilaisuutemme

 • Kaikki neuvontatilaisuudet toukokuun loppuun asti. Peruutuksista on tiedotettu asianosaisia henkilökohtaisesti.
 • Kevään kahdeksasluokkalaisille suunnatut kiertoajelut.
 • Perjantai 22.5. ylimääräinen aukioloaika asemilla. Topinojan, Korvenmäen, Isosuon ja Rauhalan jätekeskukset sekä Paimion ja Korppoon lajitteluasemat palvelevat normaalein aukioloajoin.
 • Jätteiden yö 3.6. Topinojan jätekeskuksessa.

Muutokset lajitteluohjeistuksiin

Paperinenäliinat ja lautasliinat saa jälleen lajitella biojätteeseen.

 • Tilapäinen ohjeistus siitä, että nenäliinat ja lautasliinat toistaiseksi tulee laittaa biojätteen sijasta polttokelpoiseen jätteeseen, on kumottu.
 • Terveydenhuollon viranomaiset THL ja TTL ovat torstaina 19.3. arvioineet tilanteen uudelleen ja tulleet siihen lopputulokseen, että nenä- ja lautasliinat voi koronavirustilanteesta huolimatta lajitella hyvillä mielin biojätteeseen.