Talkocontainern underlättar städevenemangen

Bostadsaktiebolagens avfallskärl och de allmänna återvinningspunkterna får beklagligt ofta ta emot avfall som inte hör hemma där, som till exempel möbler och elapparater. I Talkocontainern kan man i samband med bostadsaktiebolagens och egnahemsföreningarnas städevenemang samla in bland annat ovan nämnda avfall.

Talkocontainern har egna kärl för:

  • hemmets elapparater
  • små lysrör och lågenergilampor
  • kärlkeramik samt
  • avlagda textilier

I containern kan man också samla skrymmande avfall som möbler och cyklar.

Containern transporteras till bostadsaktiebolagets gård eller egnahemsföreningens område för två nätter och containerhyran är beroende av transportsträckan (se nedan). För tillfället kan containern beställas till Åbo och närliggande kommuner som ligger på en radie av ca. 30 km från Toppå avfallscentral i Åbo.

Största delen av det avfall som samlas in i containern är avgiftsfritt. Endast det skrymmande avfallet och keramikkärlen tas emot mot en avgift. Containern har tydliga infotavlor med sorteringsinstruktioner, och det är enkelt för invånaren att sortera avfallet i rätt kärl.

Hyran för talkocontainern från och med 199 €. I hyran ingår transporten samt 3 dagar /2 nätter på plats. Priset påverkas av transportsträckans längd.

Till priset tillkommer mottagningsavgiften för det skrymmande avfall (se priset för grovavfall) som samlats i containern. Prislista här.
Priset för keramikkärl enligt volym: prislistan här.

I samband med att containern hyrs ut är det också möjligt att arrangera ett avgiftsfritt rådgivningstillfälle då LSJH:s servicerådgivare kommer till platsen och diskuterar med invånarna samt ger återvinningstips.

Fråga mer om talkocontainer

Mer information om containern samt priserna får du från vår kundtjänst, tfn 0200 47470 eller kundtjanst@lsjh.fi.