Avfallsservicens tidning För morgondagen delas ut på torsdag

Sydvästra Finlands Avfallsservices kundtidning För morgondagen delas den 30 mars ut till alla hem i Åbo- och Saloregionens sjutton kommuner. Tidningen innehåller aktuella avfallsservicenyheter samt tidtabeller för avfallsinsamlingarna på hjul.

I tidningen För Morgondagen som delas ut till alla hem i Åbo- och Salonejden denna vecka kan du läsa bland annat om avfallsservicens grundavgift, avfallsservicen under bygget av ett ekohus, de sibiriska järnsparvarna vid Toppå samt sorteringsundersökningens resultat. Vi besökte Salla och Sami Roiha på byggarbetsplatsen i S:t Karins. Då huset står klart ska det uppfylla alla Svanenmärkets kriterier. Byggnadsskedets avfallsservice har planerats i samarbete med Sydvästra Finlands Avfallsservice (LSJH). I tidningen finns också information om avfallsservicens grundavgift som Sydvästra Finlands Avfallshanteringsnämnd beslöt att i fortsättningen gäller hela LSJH:s verksamhetsområde. Med avgiften finansieras bland annat avfallsrådgivningen, insamlingen av farligt avfall samt skötseln av LSJH:s återvinningspunkter.

På mittuppslaget hittar du som bekant också hemmets sorteringsinstruktioner. Du kan ta loss uppslaget och tejpa upp det till exempel på en dörr i köket. I tidningen finns också tidtabellerna för Siira- och Yrjöbilarna samt tidtabellen för insamlingen med fartyg i skärgården.

Tidningen delas på finska ut som offentligt meddelande till områdets invånare, och på svenska som adresserad försändelse till de svenskspråkiga hushållen. I Kimitoön och i Pargas delas tidningen ut adresserat utgående från språkkod. Tidningen når också de fritidsbosatta inom området med kommunalt anordnad avfallstransport. Upplagan är sammanlagt över 260 000 vilket gör För morgondagen till en av Sydvästra Finlands största kundtidningar.

Tidningen kan också läsas via denna länk:

För Morgondagen 1/2017 (pdf)