Avfallsservicens väggkalender delas ut till varje hem

Sydvästra Finlands Avfallsservices väggkalender för år 2021 delas ut till alla hem i Åbo- och Salonejden från och med den tredje december. I kalendern finns bland annat de ambulerande insamlingarnas tidtabeller samt sorteringsanvisningar för hemmets avfall. I kalenderns fototävling deltog 173 fotografer.

Från och med den tredje december delas Sydvästra Finlands Avfallsservices (LSJH) väggkalender ut till alla fast bosatta och fritidsbosatta i LSJH:s verksamhetsområde. I kalendern hittar du alla tidtabeller för LSJH:s ambulerande insamlingar, sorteringsinstruktioner för hemmets avfall samt tips varje månad för hur man kan ordna avfallsservicen i vardagen. I kalendern finns också kontaktuppgifterna för mottagningsplatserna för alla typer av avfall.

Kalendern delas ut till alla hushåll i Aura, Kimitoön, Lundo, Masku, Nousis, Nådendal, Pargas, Pemar, Pöytyä, Reso, Rusko, S:t Karins, S:t Mårtens, Sagu, Salo, Virmo och Åbo samt till de fritidsbosatta i ovan nämnda kommuner, oberoende av hemort. Den finskspråkiga upplagan är 264 500 exemplar och den svenskspråkiga 18 500 exemplar.

Vit ekorre och stormigt hav

Kalenderns sidor pryds av vinnarbilderna från LSJH:s fototävling som arrangerades under det gånga året. I tävlingen deltog hisnande 173 fotografer med sammanlagt över 400 bilder. Till vinnare i den högklassiga tävlingen utsågs Manu Sund, Pekka Puolitaival, Riku Norakari, Katja Holttinen, Håkan Söderholm, Arto Kangas, Pirjo-Riitta Iltanen, Charlotta Holtari, Anna Yli-Saari, Oskar Westerlund, Henna-Riikka Hakojärvi och Liisa Jokela. Bland motiven hittas bland annat en sällsynt albinoekorre, ljuva näckrosor och ett stormigt hav.

Torsdagen den tredje december i år inleds också fototävlingen för kalendern år 2022. I tävlingen kan man delta med bilder på temat färg och glädje från naturen. Noggranna uppgifter om tävlingen finns på adressen www.lsjh.fi/fototavling.

Kalenderutdelningen sköts av Posti. Den finskspråkiga kalendern delas ut till alla hem som ett offentligt meddelande. Den svenskspråkiga kalendern sänds som adresserad försändelse till alla som meddelat att de är svenskspråkiga och som inte har förbud mot direktmarknadsföring i befolkningsregistret.

Ifall du inte får en kalender kan du ge respons om det till Posti på adressen https://www.posti.fi/sv/kundsupport/mottagning/postens-utdelnings/storningar-i-utdelningen.

Du kan också avgiftsfritt beställa en kalender på adressen www.lsjh.fi/tilaamo-sv/
I beställningens kommentarsfält kan du skriva att du inte fått en kalender via posten.

LSJH delar årligen ut två större publikationer till invånarna: väggkalendern i slutet av året och tidningen För morgondagen som utges i maj. Publikationerna stöder LSJH:s lagstadgade rådgivningsarbete.